Tarte tatin uit de caravan

Rollende keukens komen nog veel te weinig aan bod op Caravanity.nl, dus ik was erg blij dat Wilma haar caravan naar ons toestuurde.

De Adria Prima werd volledig omgebouwd tot Frans-Arabische rollende keuken, die ze inzet op festivals en partijen. In de caravan maakt ze de heerlijkste tarte tatin, mezze (Arabische tapas), tosti’s en tabouleh. Maar voor het zover was, gingen manlief en zijzelf knetterhard aan de slag met de caravan zelf.

Van buiten werd de Adria caravan geschilderd met Histor exterieurlak en het plafond binnen werd geverfd met goudverf (tof idee!). De wanden werden behangen (was een minder groot succes: deze gingen bobbelen, zie onder) en de ramen zijn bestikkerd met stickers van Pixers. Uiteraard moest de caravan keuken wel wat aangepast worden: ze monteerden een porseleinen kom op het werkblad en de kraan is van een stuk gebogen koperbuis gemaakt. In de disselbak zit een vat van 25 liter dat precies in de gasbun past. En het achterraam werd vervangen voor luikjes voor de verkoop. Tot slot werd er nog een nieuw stukje zeil op de vloer gelegd en de rollende keuken was ready-to-cook.

Ennehm, benieuwd wat Wilma op de camping zou maken? Onderin dit bericht staat een heerlijk camping recept!

rollende keuken 1 | caravanity6rollende keuken 1 | caravanity 3

rollende keuken 1 | caravanity9

rollende keuken 1 | caravanity 7

Tof achterwandje (maar inderdaad: het behang bobbelt behoorlijk :-()

rollende keuken 1 | caravanity

Camping recept

Frisse, makkelijke couscoussalade met merquezworstjes van de bbq

Voor 4 personen

200 gr couscous  (neem de te wellen variant voor snelheid en gemak)
(Kippen)bouillonblokje
100 gr feta
Olijfolie
Citroensap van 2 citroenen
Peper en zout
1 rode ui gesnipperd
1 teentje knoflook
250 gr tomaten in blokjes
1 komkommer in blokjes
Kleine watermeloen in blokjes
Bosje munt
Bosje peterselie
8 merquezworstjes

Ontsteek de bbq.
In de tijd tot de kooltjes heet genoeg zijn maak je de salade:
Doe de couscous in een ruime kom. Kook wat water met het bouillonblokje tot het blokje is opgelost en giet het bij de couscous. Zorg dat het ruim onder water staat (ca. 1cm).

Maak de couscous na een paar minuten los met een vork. En als hij afgekoeld is kunnen de ui, geperste knoflook,  komkommer, tomaat en watermeloen erbij.

Haal de peterselie en munt van de takjes en doe ze in een hoge beker of glas. Knip de blaadjes fijn met een schaar. Voeg de kruiden bij de salade evenals citroensap en olie en hussel het lekker door elkaar. Maak af met zout en peper naar smaak en kruimel de feta erover.

Grill de worstjes op de bbq. Deze zijn in no time klaar!

Serveer met smaakwater van koud water, citroenschijfjes, komkommerstukjes en verse munt! Een heerlijke dorstlesser!

En als je nog zin hebt (de bbq is toch nog heet;)) kun je met aluminiumfolie pakketjes maken van vers fruit zoals ananas, banaan en perzik met een beetje likeur of rum. Even grillen voor een heerlijk (camping)nagerecht!

Tot slot

Wil je wel eens een lekker hapje van Wilma proeven, dan kom je haar de komende tijd (zomer 2016) hier tegen:

9 juli Colorful Ibiza Kaap Hoorn Haren
10 juli Foodtruck markt Zuidlaren
6/7 augustus Multiculinair Papenburg Dld
19/20/21 augustus Big taste festival Sneek
27/28 augustus Culinair Roden
24/25 september Kade pop Groningen