Adverteren

Tof dat je overweegt te adverteren via Caravanity! We informeren je graag over de mogelijkheden. Hieronder vind je meer informatie over ons platform, onze kanalen, doelgroep en de soorten advertenties die we maken en plaatsen.

OVER CARAVANITY

Caravanity begon in april 2012 als eenvoudige blog, bij gebrek aan online content over het ‘pimpen’ van je caravan. Van dat gebrek leken meer mensen last te hebben, want in de jaren daarna groeide de website uit tot een uitgebreid platform waar kampeerders allerlei tips rondom het restylen van caravans, campers en andere kampeermiddelen wisten te vinden.

Naast de website zijn er inmiddels maar liefst vijf Caravanity boeken verschenen (via Kosmos Uitgevers), een design stormlamp (in samenwerking met QAZQA) en een prachtige Caravanity x Campooz luifel.  Zo’n 10 jaar na de opstart weten oude bekenden maar ook nieuwe fans ons nog steeds te vinden voor inspiratie, tips, of om gewoon ongegeneerd te ‘gluren bij de buren’. 

FACTS & FIGURES

Hoewel we weleens gedacht hebben dat campers en caravans pimpen een hype zou zijn die wel weer zou overwaaien, blijkt dat dus niet zo te zijn. Caravanity blijft groeien, vooral op social media. Onze focus ligt op Instagram, waar we inmiddels richting de 20.000 volgers gaan. Een post heeft gemiddeld tussen de 200 en 500 likes; Instastories hebben gemiddeld 12.000 impressies, waarvan zo’n 20% doorklikt op een eventuele link naar een blogpost of profiel.

Caravanity.nl heeft in het hoogseizoen (maart-oktober) ongeveer 45.000 bezoeken. De pageviews liggen dan rond de 150.000 per maand. In het laagseizoen liggen de bezoekersaantallen vanzelfsprekend iets lager – rond de 20.000 per maand. 

Ook op Facebook en Pinterest zijn we actief. Op Pinterest hebben we ruim 10.000 volgers, en wordt onze content 3,6 miljoen keer weergeven per maand. Op Facebook worden we door bijna 14.000 mensen gevolgd.

ONZE CONTENT

Op onze kanalen en blog posten we voornamelijk caravans en campers die door onze volgers gepimpt zijn. Zij sturen ons foto’s, wij maken er een inspirerende blogpost van. Hoewel we veel input krijgen, zijn we kritisch op wat we plaatsen; zo houden we de kwaliteit van onze content hoog.

Naast de gepimpte kampeermiddelen posten we ook regelmatig DIY-, camping-, kampeer- en musthavetips. Hierbij letten we ook goed op onze doelgroep; deze bestaat voornamelijk uit vrouwen (87%) van tussen de 35-44 jaar (43%) en 25-34 jaar (25%), met interesse voor kamperen en interieur. 

WAAR ADVERTEREN WE OVER?

We vinden het belangrijk dat onze content goed aansluit bij de interesses van onze lezers. Zo behouden we onze authenticiteit. We adverteren doorgaans over onderstaande topics, maar staan natuurlijk ook open voor andere (verrassende) voorstellen. Denk maar zo: als wij er enthousiast over zijn, dan zijn onze volgers dat vast ook 🙂

  • Kampeerbenodigdheden; denk aan kooktoestellen, campingmeubilair, andere gave gadgets die goed te gebruiken zijn op de camping. Het liefst met een hippe twist, niet té technisch.
  • Toffe interieur items die je ook een mooi plekje kunt geven in een camper of caravan (bijvoorbeeld kussens, kaarsenhoudertjes, posters en lijstjes)
  • Diensten die specifiek gericht zijn op het pimpen van campers of caravans (stoffeerder gespecialiseerd in zitkussens, schilders of wrappers gespecialiseerd in het exterieur van vervoersmiddelen)
  • Campings

WELKE MOGELIJKHEDEN BIEDEN WE?

Hebben we een match denk je? Mooi! We bieden de volgende mogelijkheden:

  • Advertorial

Een blogpost op onze website over jouw merk, dienst of product. De post omvat maximaal 400 woorden en minstens 2-3 mooie beelden. Het topic bepalen we samen, de copywriting en eindredactie doen wij. In overleg maken we ook een koppeling via Instagram, Facebook en/of Pinterest.  

  • Adverteren op social media

Een dedicated post op Instagram, Facebook en eventueel Pinterest. Zorg jij voor een sterk beeld van een goed product? Dan zorgen wij voor een goed verhaal en voldoende exposure. 

  • Winacties

Heb je iets gaafs om weg te geven? Onze volgers doen graag mee met een leuke winactie! Samen bekijken we hoe we de actie het beste kunnen insteken (bijvoorbeeld deel & win, volg & tag etc.), en plaatsen we de actie op ons Instagram en/of Facebook kanaal. 

  • Recensie

Mogen we een van jouw producten testen, of een keertje komen proefslapen op een camping? Dat doen we natuurlijk graag! Let er alleen wel op dat we alleen iets posten als we er zelf positief over zijn – ons iets gratis aanbieden is dus geen garantie dat erover geschreven wordt. We zijn een feel-good blog; negatieve ervaringen plaatsen we niet.

  • Advertentiebanner homepage

Onder het kopje #ads bieden we op onze homepage, in overleg, elk jaar drie plekjes aan om te adverteren. Hier komt dan een visual (380x250px) met een link naar jouw website of product. De visual lever je zelf aan, eventueel kunnen we hierbij ondersteunen.

Uiteraard staan we ook open voor andere ideeën. Wil je graag adverteren op caravanity.nl? Of wil je ons graag iets sturen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en dan hebben we snel contact!