Over Caravanity

Over Caravanity

Caravanity is een platform over het restylen van (vooral oudere) caravans. Dit gebeurt online op caravanity.nl, maar daarnaast is er sinds mei 2014 ook een Caravanity boek (Kosmos Uitgevers), dat bol staat van inspiratie om zelf aan de slag te gaan met je caravan. In maart 2015 verscheen de herziene editie van dit boek en inmiddels is ook het Caravanity Camping Kookboek toe aan haar vijfde druk. In 2016 verschenen nog twee titels: Caravanity Supertrips en het Caravanity Notitieboek. In mei 2018 verschijnt de vijfde titel: Happy Campers.

Naast de boeken verscheen er in 2017 een lamp, ontworpen door Caravanity, in samenwerking met QAZQA. Na continue online uitverkocht te zijn, is nu besloten om de lamp ook in de retail weg te zetten.

In september 2017 is tevens een Duitse Caravanity opgezet. Vanuit Berlijn wordt Caravanity.de bestiert en zien we dagelijks de bezoekcijfers stijgen.

Caravanity bestond in 2017 vijf jaar en trekt maandelijks tussen de 20.000 en 50.000 bezoeken (afhankelijk van het seizoen). Caravanity werkt veel samen met grote en kleine bedrijven om kamperen met je caravan of camper in een nieuw daglicht te zetten.

Heb je zelf goede tips of wil je jouw caravan showen, aarzel dan niet om een mail te sturen naar [email protected].

 

Het verhaal achter Caravanity
Ik kreeg de kriebels toen we in 2011 besloten om de caravan van onze (schoon)ouders over te nemen. Een huuuuuge caravan uit 1998, een Eriba Moving. Maar liefst 5m30 lang. Met dissel en auto ervoor, doen we niet onder voor een vrachtwagen. En hoe leuk het ook voor de kids is en hoe handig voor ons… met een caravan lijd je absoluut imago schade. Met moeite stapte ik over mijn schaamte heen en besloot de vierkante doos op te vrolijken…

Na een intensieve zoektocht op internet naar inspiratie om de caravan te stylen, kwam ik tot de conclusie dat er niet zoveel te vinden was. Dat wat ik vond zette ik wel op Pinterest en al snel werden de beelden veelvuldig gerepind. Er waren blijkbaar meer mensen met dezelfde uitdaging. Ik maakte een blog aan en de rest is geschiedenis.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en hebben we de grote caravan omgeruild voor een charmant retro exemplaar uit mijn eigen bouwjaar (’77): een Eriba Triton. We sleuren haar overal mee naar toe en waarderen haar mini-formaat enorm.

Caravanity is overigens van mini-formaat naar maxi-formaat gegaan: met 40.000 bezoekers per maand, vier boeken, een lamp, volop media-aandacht, samenwerkingen met gerenommeerde bedrijven en steeds meer interesse vanuit de branche, durf ik inmiddels wel te zeggen dat we in een Caravanity-revolutie zitten! En we zijn nog lang niet klaar met kamperen in eigen stijl!

Groetjes, Femke

p.s. Ben je benieuwd naar mijn eigen projecten? Klik dan hier

Het redactieteam

Caravanity groeit en groeit en om de kwaliteit op het blog te kunnen waarborgen is sinds februari 2016 Judith Miedema ook van de partij. Judith blogt over haar eigen gepimpte caravans (en dat zijn er veel), heeft hele handige DIY tips en vergezelt mij geregeld op events zoals het Gepimpte Caravan Weekend in 2017. Hieronder een foto van ons twee in actie (links Femke, rechts Judith).

dav

Adverteren

Caravanity wil haar lezers van de beste tips, tricks en deals voorzien op het gebied van glamping en caravans. Heb jij relevante producten of een leuke aanbieding? Check hier onze mogelijkheden.