Home / Over Caravanity

Over Caravanity

Over Caravanity

Caravanity is een online magazine over het restylen van (vooral oudere) caravans. Daarnaast is er sinds mei 2014 ook een Caravanity boek (Kosmos Uitgevers), dat bol staat van inspiratie om zelf aan de slag te gaan met je caravan. In maart 2015 verscheen de herziene editie van dit boek en inmiddels is ook het Caravanity Camping Kookboek toe aan haar derde druk. In het voorjaar van 2016 verschijnt de nieuwste titel onder de Caravanity vlag: Caravanity Supertrips. Dit boek gaat over de leukste trips die je kunt maken met je kampeermiddel. Naast de boeken is er ook een webshop: caravanityshop.nl. Hier vind je producten van het eigen Caravanity label.

Op Caravanity vind je alles om je caravan te pimpen: handige tips en tricks, veel inspiratie en de beste adresjes. Heb je zelf goede tips of wil je jouw caravan showen, aarzel dan niet om een mail te sturen naar info@caravanity.nl.

Het verhaal achter Caravanity
Ik kreeg de kriebels toen we in 2011 besloten om de caravan van onze (schoon)ouders over te nemen. Een huuuuuge caravan uit 1998, een Eriba Moving. Maar liefst 5m30 lang. Met dissel en auto ervoor, doen we niet onder voor een vrachtwagen. En hoe leuk het ook voor de kids is en hoe handig voor ons… met een caravan lijd je absoluut imago schade. Met moeite stapte ik over mijn schaamte heen en besloot de vierkante doos op te vrolijken…

Na een intensieve zoektocht op internet naar inspiratie om de caravan te stylen, kwam ik tot de conclusie dat er niet zoveel te vinden was. Dat wat ik vond zette ik wel op Pinterest en al snel werden de beelden veelvuldig gerepind. Er waren blijkbaar meer mensen met dezelfde uitdaging. Ik maakte een blog aan en de rest is geschiedenis.

Inmiddels zijn we vier jaar verder en hebben we de grote caravan omgeruild voor een charmant retro exemplaar uit mijn eigen bouwjaar (’77): een Eriba Triton. We sleuren haar overal mee naar toe en waarderen haar mini-formaat enorm.

Caravanity is juist van mini-formaat naar maxi-formaat gegaan: met 40.000 bezoekers per maand, twee boeken, een webshop, volop media-aandacht, samenwerkingen met gerenommeerde bedrijven en steeds meer interesse vanuit de branche, durf ik inmiddels wel te zeggen dat we in een Caravanity-revolutie zitten! En we zijn nog lang niet klaar met kamperen in eigen stijl!

Groetjes, Femke

p.s. Ben je benieuwd naar mijn eigen projecten? Klik dan hier.

Schermafbeelding 2015-10-06 om 21.37.25

Het redactieteam

Caravanity groeit en groeit en om de kwaliteit op het blog te kunnen waarborgen zijn er sinds februari 2016 drie redactieleden aangesteld: Maartje Koning, Judith Miedema en Charlotte Fielmich. Lees hier alles over ze.

Redactieteam

Adverteren

Caravanity wil haar lezers van de beste tips, tricks en deals voorzien op het gebied van glamping en caravans. Heb jij relevante producten of een leuke aanbieding? Check hier onze mogelijkheden.

PinterestShare