Over Caravanity

Over Caravanity

Caravanity is een uniek platform over het restylen van (vooral oudere) caravans en campers. Caravanity bestaat sinds 2013 en trekt maandelijks tussen de 30.000 en 50.000 bezoeken (afhankelijk van het seizoen). Caravanity werkt veel samen met grote en kleine bedrijven om kamperen met je caravan of camper in een nieuw daglicht te zetten.

Voor alle tips en inspiratie kun je o.a terecht op deze site, maar ook heeft Caravanity 4 prachtige boeken uitgebracht door Kosmos Uitgevers, waarvan het Caravanity Camping Kookboek al voor de 5e keer is gedrukt.
In mei 2018 is het 4e, extra dikke boek Happy Campers verschenen in samenwerking met fotograaf Marijn de Wijs.

Naast de boeken verscheen er in 2017 een design Stormlamp, ontworpen door Caravanity, in samenwerking met QAZQA.

In september 2017 is tevens een Duitse Caravanity opgezet. Vanuit Berlijn wordt Caravanity.de door Charlotte Frank bestiert en zien we dagelijks de bezoekcijfers stijgen.

Heb je zelf goede tips of wil je jouw caravan showen, aarzel dan niet om een mail te sturen naar [email protected].

Het verhaal achter Caravanity

Femke Creemers (oprichtster) kreeg de kriebels toen ze in 2011 besloten om de caravan van hun (schoon)ouders over te nemen. Een huuuuuge caravan uit 1998, een Eriba Moving. Maar liefst 5m30 lang. Met dissel en auto ervoor, deden ze niet onder voor een vrachtwagen. Maar met zo’n caravan lijd je absoluut imago schade. Met moeite stapte ze over haar schaamte heen en besloot de vierkante doos op te vrolijken…

Na een intensieve zoektocht op internet naar inspiratie om de caravan te stylen, kwam Femke tot de conclusie dat er niet zoveel te vinden was. Dat wat ze vond zette ze wel op Pinterest en al snel werden de beelden veelvuldig gerepind. Er waren blijkbaar meer mensen met dezelfde uitdaging. Femke maakte een blog aan en de rest is geschiedenis.
De reuze Eriba Moving is verruild voor een Eriba Family. En ook deze is uiteraard smaakvol gerestyled door Femke.

Femke heeft Caravanity opgericht en succesvol gemaakt. Femke is op 16-10-2018 overleden.

Femke heeft gevraagd of ik (Judith) haar Caravanity wilde voortzetten. Femke en ik kenden elkaar al enkele jaren en ik ben sinds 2016 redactielid van Caravanity. Met al mijn liefde en inzet zet ik Femke’s Caravanity voort.

Ik ben zelf een echte caravan restyler in hart en nieren. Sinds 2014 heb ik 9 caravans en campers voorzien van een complete metamorfose. Ik weet daarom als geen ander hoe geweldig het is om van een oude muffe sleurhut een prachtig, smaakvol en fris reispaleisje te maken. p.s. Ben je benieuwd naar mijn projecten? Klik dan hier

Een keer per jaar is er een Pimpfestival waar Caravanity ook van de partij is. Dit jaar kun je ons hier vinden, compleet met stand, DIY tips en unieke Caravanity producten.

Caravanity is overigens van mini-formaat naar maxi-formaat gegaan: met gemiddeld 40.000 bezoekers per maand, vier boeken, een lamp, volop media-aandacht, samenwerkingen met gerenommeerde bedrijven en steeds meer interesse vanuit de branche, durf ik inmiddels wel te zeggen dat we in een Caravanity-revolutie zitten!

En we zijn nog lang niet klaar met kamperen in eigen stijl. Het blijft groeien en groeien.

Caravanity geeft kleur aan kamperen.

Veel plezier op de website en heel graag tot ziens!

Groetjes,
Judith Miedema

Links: Judith Miedema                                                                                Rechts: Charlotte Frank

Adverteren

Caravanity wil haar lezers van de beste tips, tricks en deals voorzien op het gebied van glamping en caravans. Heb jij relevante producten of een leuke aanbieding? Check hier onze mogelijkheden.