Hoe zit het met dat rijbewijs?

Als wij ergens geen zin in hadden, is het wel om een speciaal caravan rijbewijs te halen. Tuurlijk is het hartstikke handig, want je leert meteen fatsoenlijk achteruit rijden met je sleurhut, maar het is ook weer een gedoetje.

Hoe zit het nu precies?

Je gewone rijbewijs is toegestaan als je een lichtgewicht caravan hebt van maximaal 750kg. OFFFFFF als het gewicht van de caravan (op het registratiebewijs vermeld als ‘maximum massa ledig voertuig) niet hoger is dan het gewicht van de auto die de caravan trekt! De maximale massa van de caravan en de auto mag niet zwaarder zijn dan 3.500 kg.

Gaat bovenstaande vlieger voor jou niet op? Dan zit er niks anders op dan je E achter B rijbewijs te halen. ANWB biedt cursussen van een dag.

Wil je hoe dan ook behendiger worden met je caravan (en geloof me, dat is echt een aanrader)? Bezoek dan eens op een zondagmiddag een verlaten bedrijventerrein en oefen met achteruit rijden en achteruit een bochtje maken.

Bron