Ons eigen projectje

Caravanity komt niet helemaal uit de lucht vallen natuurlijk. Wij kregen de kriebels toen we besloten om de caravan van onze (schoon)ouders over te nemen. Een huuuuuge caravan uit 1998, een Eriba Moving. Maar liefst 5m30 lang. Met dissel en auto ervoor, doen we niet onder voor een vrachtwagen. En hoe leuk het ook voor de kids is en hoe handig voor ons… met een caravan lijdt je absoluut imago schade.

Maar goed. We zijn beiden marketing communicatie mensen en eigenlijk willen we caravannen een nieuw elan geven. Het ‘bon ton’ maken. Verhippen. Opleuken. Zodat je niet meer met schaamrood op je kaken hoeft te verkondigen dat je met zo’n idiote sleurhut op vakantie gaat. Dat wat glamping doet voor kamperen, doet caravanity voor caravans. Wij doen dus voortaan aan caravanity.

We kregen de caravan in april en afgelopen weekend zijn we er voor het eerst mee naar de camping geweest. Onze eerste twee projectjes zijn inmiddels een soort van afgerond: de zithoek en de slaapkamer van de kids.

De zithoek

Zo pakten wij het aan.

Next steps: de gordijnen! De vitrages heb ik er inmiddels afgehaald. De gordijntjes zijn een volgende stap. Met een tonnetje Dylon kan ik hier vast wat vrolijks van maken. Wel moeten we opletten dat we het niet té bont maken…

De slaapkamer (van de kids)

Jawel… pa en ma slapen op de slaapbank en de kids hebben nota bene een prachtig uitgeruste slaapkamer! Het heeft voordelen om de kids hun eigen slaapkamer te geven: hier blijft hun speelgoed, de schuifdeur kan dicht en het belangrijkste: wij kunnen ‘s avonds gewoon het keukentje in om wijntjes te pakken…

Aan de achter- en zijkanten van de bedden zit een board dat vastgeschroefd is. Deze heb ik losgemaakt en heb hier (heel makkelijk!) nieuwe stof omheen gezet en deze vast geniet. Ik heb vervolgens de boards weer teruggeschroefd en heb witte afdekkapjes gehaald om de schroefjes netjes weg te werken.

Het lampenkapje heb ik vervangen door vrolijk budget-exemplaar van Ikea (€3,-). Verder zijn de next steps ook hier de vitrages weghalen en de gordijntjes kleuren.