VT Wonen op wielen

Nelleke Langius is interieur- en tuinontwerpster en daarnaast geeft ze ook kleuradvies. We kunnen dus met recht spreken van een ‘pro’ die aan het werk ging in haar camper. Ik vind het prachtig geworden. Helemaal in stijl en lekker fris.

Nelleke bekleedde de kussens met grijze spijkerstof en knopen in vier verschillende kleuren. Zwart/wit en grijs zijn altijd haar kleuren, vertelt ze, maar dit keer heeft ze ook blauw toegevoegd omdat veel camping spullen blauw zijn.

   

De voor- en na foto’s. Nelleke probeerde eerst de bekleding te kleuren met Dylon, maar dat pakte niet goed. Wij hebben datzelfde probleem gehad met de gordijnen. Dylon werkt alleen goed op katoen. Zodra er iets synthetisch in de stof verwerkt zit, kun je kleuren wat je wilt, maar pakt het dus niet. Er is dan nog één mogelijkheid en dat is nieuwe gordijntjes maken.

Wat ik erg mooi vind is het deels witten van de caravan. Alle ‘muren’ zijn gewit en de ‘houten’ kastjes zorgen voor een warme uitstraling. De wanden zijn overigens zonder primer geverfd met Histor Acryl zijdeglans. De kastdeuren zijn wel voorbehandeld met primer.

 

De riante keuken met oven!

 

De vierkante tafel heeft plaats gemaakt voor een rond tafeltje. Het geeft meer loopruimte in de camper. Nelleke haakte zelf een vloerkleed van Zpagetti. En nu we het toch over de vloer hebben: deze is BRILJANT aangepakt! Nelleke’s man heeft de vloer gewoon overgeverfd met dezelfde verf als op de muren! Ze hebben eerst een stukje getest in een hoekje waar het niet deert. Toen het droog was hebben ze er flink op gekrast en het bleef gewoon zitten! Nelleke geeft wel aan dat je dit niet op elk vinyl kunt doen, dus testen is een must (bv onder de inloopmat). Wat een super slimme en goedkope oplossing om de vloer aan te pakken!

En een paar leuke detailfoto’s:

   

De verschillende knopen op de bank. Frisse gordijnen van Ikea en de onbreekbare vaas Blob

   

Om de muren een finishing touch te geven, bestelde Nelleke bij verschillende webshops leuke kaarten, maakte ze er zelf een paar en plakte ze aan de muur met fris blauwe masking tape.

In de slaapruimte hangen draadmandjes voor van alles en nog wat.