Gouden Tip van de Hippe Kip #2: gordijnen

De tweede tip van Maartje Koning van In de Hippe Kip, gaat over gordijnen. Een hele fijne tip, want ook deze staan ook nog op mijn lijstje om (opnieuw) aan te pakken. Ik dacht namelijk slim te zijn en de gordijnen te verven met Dylon, maar dit pakte niet goed uit omdat het waarschijnlijk synthetische stof is.

De Gouden Tip van de Hippe Kip #2: gordijnen
Wil je de caravan-remake echt goed aanpakken, dan zullen die oude muffe gordijnen er ook aan moeten geloven! Ben je handig met de naaimachine dan draai je je hand er niet voor om; stofje kopen, zoompje er in, gordijnband er op naaien, haken er in en ophangen maar! Ben je wel handig, maar heb je het nog nooit gedaan? Check dan deze link en je ziet dat het appeltje eitje is.

Ben je niet zo handig? Geen ramp. Denk eens aan kant en klaar gordijnen. Deze kun je volop kopen bij de Ikea, Hema, Leenbakker en noem ze maar op.
Knip ze op lengte  (de zijkanten zijn al afgewerkt, dus lekker makkelijk), maak aan de onderkant een zoom in en aan de bovenkant een tunneltje. Je kunt uit één gordijn meerdere gordijntjes maken. Span kabels (spiraal) aan haakjes voor de ramen en hup, de gordijnen er door en klaar is Kees! Wat je ook kunt doen is een staalkabeltje van Ikea ophangen, en het gordijntje er met knijpertjes aan hangen.

 

Foto 1: De staalkabeltjes van Ikea. Foto 2: de gordijntjes van Ikea

Of je koopt gewoon luxaflex 😉


Regelmatig voorziet Maartje Koning van In De Hippe Kip ons van Gouden Tips over het opknappen van je caravan. Maartje verhuurde en verkocht tot 2018 volledig gerestylde caravans . Als er dus iemand ervaring heeft op het gebied van caravanity, dan is het Maartje wel.