Ons eigen projectje #2: likje verf

Zo, en nu eindelijk even tijd om -vanuit onze vakantiestek- een fatsoenlijke post te doen over onze eigen caravan. Na alle pimp tot de macht 2 activiteiten van iedereen die we spreken, kunnen we zelf niet achterblijven met alleen een nieuw stofje om de bank. De verfroller moest er dus doorheen. En terwijl schoonvader (van wie de caravan tot voor kort was) verschrikt zegt: “Tsja, het is jullie caravan”, kwastten wij een weekje voor vetrek stug door.

Met enige innerlijke aarzeling, immers: als je er aan begonnen bent, kun je ook niet terug, zette ik de primer op het (met wasbenzine schoongemaakte) fineerwerk. Daarna verwachtte ik het met een goede verfbeurt wel af te krijgen. Ik gebruikte -zoals eerder aangeraden- Histor Acryl Zijdeglans 9010. Al met al heeft de caravan vier lagen nodig gehad om goed te dekken! Ik heb overigens niet geschuurd.

We zijn nu een week onderweg met de caravan en ik moet zeggen dat de verf goed blijft zitten. Her en der zijn er wel wat chipjes uit, maar die werk ik gewoon bij. Dit zijn perfecte mini-klusjes om tijdens de vakantie te doen.

Wel een kleine tip als je, net als ik, graag met grote passen snel thuis bent: plak alles heel heel heel goed af.  Mocht je toch een beetje kliederen: haal het meteen weg! Laatste tip: haal een middelgrote en een heel klein rollertje (en een kwastje), dat komt het resultaat absoluut ten goede.

   

Hier zie je de primer erop zitten

Hier zit de eerste verflaag erop…

 

En hier het eindresultaat.

 

Als we straks terug zijn, wil ik ergens in de herfst nieuwe gordijnen maken. De Dylon heeft namelijk totaal niet gepakt en ziet er flets en flauw uit… Verder zal ik ook de tafel onder handen nemen met dezelfde verf en de buitenstoelen opnieuw bekleden (regisseurstoelen en strandstoelen) en nemen we de badkamer, of beter badkast, onder handen met plakfolie.

Wat vinden jullie? Geslaagd? Niet geslaagd? Moet ik nog meer verven? Ik hoor het graag!

Gerelateerde berichten