Het Kippetje van onze neef!

Hoe grappig is het als je een mailtje krijgt van je bloed eigen neef waarin hij vertelt dat hij en zijn vriendin Ilse hun caravan hebben gepimpt. Zonder dat je ervan wist! Ik vond het in elk geval erg grappig. Niet in de laatste plaats om de manier waarop hij zijn verhaal doet. Ga er maar eens lekker voor zitten en lees het verhaal van Stijn en Ilse. Vanuit het perspectief van hun gewitte Kippetje

“Creemers-waardig als ze zijn, gaan Ilse en Stijn reeds vier jaren kamperen. Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië, veel gezien en more to come. Echter, de knusse tent waren ze na afgelopen zomer toch echt ontgroeid en een lek luchtbed droeg ook niet echt bij aan het kampeercomfort.

Vandaar, na het zomerseizoen, het besluit om te zoeken naar een caravan. Geen groot, comfortabel huis op wielen, maar een compact, eenvoudig beginnerscaravannetje, dat moest het worden. Na een zoektocht door heel Nederland uiteindelijk gekozen voor mij, een Kip Kompakt 400 KK met hefdak uit 1989. Nog fris in de lak en zonder noemenswaardige gebreken. Én door standvastigheid gekocht voor de helft van de vraagprijs!

Mijn uiterlijk behoefde weinig opknapwerkzaamheden op een paar kleinigheidjes na zoals de reparatie van een gat in de voorkant, ontstaan door een afgebroken handvat. Mijn innerlijk werd rigoureus aangepakt, mede dankzij de inspiratie die mijn nieuwe eigenaren hebben opgedaan op Caravanity.nl.

Ilse heeft haar passie voor interieurstyling ingezet om mijn enigszins gedateerde binnenkant om te toveren tot een fris, modern en knus interieur. Nieuwe olijfgroene gordijnen werden gemaakt, kussens opnieuw bekleed met jeansstof, alle kastjes werden van binnen en van buiten geverfd in hoogglans wit, de wanden in zijdeglans wit en de standaard deurgreepjes werden vervangen door frivole knopjes. Dit alles na uren van schuren, plamuren en gronden. Stijn heeft zijn handigheid ingezet om mij een nieuw toiletmeubel aan te meten en andere verlichting en een nieuwe afdekplaat over de kookplaat te monteren. Het geheel werd afgemaakt met passende accessoires zoals hangende keukengerei, een heus tijdschriftenrek en kunst geïnspireerd op een, op verzoek gemaakte, tekening van vierjarig neefje Tycho.

Nadat er twee maanden hard aan en in mij is gewerkt bij Frank en Olga, de ouders van Stijn, in Achel, is het nu tijd om de stalling op te gaan zoeken. In het voorjaar wordt mijn vloer geverfd met betongrijze watergedragen acryl lak. Dan ben ik helemaal klaar voor het eerste tripje met mijn nieuwe trotse eigenaren. Ik kijk er naar uit!”

Buitenkant

Voor & na: de keuken.

Keuken voor  Keuken na  Keukenblok 8

De poepdoos is voorzien van voldoende lectuur. Zo weet je meteen wat onze neef op ‘t potje leest. LoL. Erg leuke quote om op te hangen trouwens!

Decoratie 5  Decoratie 3

De ‘lounge’.

Zitgedeelte voor  Zitgedeelte na

En nog een paar details die zeer de moeite waard zijn: de tekening heeft neefje Tycho gemaakt en heeft Ilse daarna na-geborduurd. Leuk idee!

Decoratie 6   Tafel 2

De eettafel heeft Ilse eerst grondig geschuurd, vervolgens behandeld met een primer. Daarna met behangplak krantenartikelen op gelijmd, vervolgens witte whitewash lak erover heen (2 lagen) en daar overheen nog een laag blanke vernis voor een harde toplaag. Maar dan heb je wel wat!