In de hippe sta-kip

Maartje Koning van In de Hippe Kip is weer goed bezig geweest. Wel met een vreemde eend, eh kip, in de bijt, want dit keer rolt de caravan niet, maar staat ze. En jee… wat is het mooi. Een prachtige mix van de leukste stofjes, vintage vondsten en uiteraard de befaamde witte basis die alles zo fris maakt. Maartje vertelt:

‘De laatste caravan die ik het opgeknapt is een oude stacaravan uit de jaren ’70, een zogenaamde Veluwemaat. Muf, bruin, beige, je kent het wel, maar in technisch goede staat. Ik ben begonnen met een moodboard om de sfeer te bepalen. Altijd handig om te gebruiken. Daarna aan de slag! Ook hier zijn weer heel wat liters verf doorheen gegaan en verder is er het een en ander gesloopt. Zo zijn de bankjes bij het raam verwijderd (rondzit), is het bed er uit gesloopt (deze was maar 1.80 lang!) en zijn er wat kasten verwijderd. Er is ook het een en ander blijven staan voor de stevigheid.

Er is een witte laminaatvloer in gelegd, kussens zijn bekleed, nieuwe luxaflex en gordijnen opgehangen en er is een los bed in gezet. In de woonkamer is een bedbank geplaatst voor extra slaapruimte.

Daarna is de buitenkant aangepakt. De bruine banden zijn helderrood geverfd en rest is van beige naar wit gegaan. Al met al een flinke klus maar het effect mag er zijn!

De caravan wordt verhuurd op camping de Vledders in Schipborg (Noord-Drenthe, vlakbij Groningen), inclusief beddengoed, dus geen gesleep. Verder zit er een keukentje in met stromend water, een koelkast, gasfornuis en uiteraard potten, pannen en bestek.’

Kijk mee…

moodboard

Het moodboard dat Maartje maakte

stacaravan gepimpt 2 Stacaravan (10) Stacaravan (16)

Een heerlijk hoekje om met een kop thee naar buiten te staren

 

zitbank voor stacaravan opgeknapt

Makeover van de rondzit

stacaravan (18) stacaravan (3) stacaravan (4)

Stacaravan (9)  stoel

 

Nog wat knusse hoekjes in de stacaravan

keuken stacaravan Stacaravan (14)

Het keukentje van binnen en buiten

Stacaravan (15)

 

Een extra bedbank voor meer slapers

Stacaravan (11) stacaravan (5) Stacaravan (13)

Een romantische slaapkamer… uitslapen gaat hier zeker lukken!

stacaravan voor Stacaravan (19)

De buitenkant kreeg een flinke lik verf

Hulp nodig van Maartje? Bel haar: In de hippe Kip I restyling, verhuur en verkoop van hippe caravans I www.indehippekip.nl I 06-51813341