Van caravan tot pipowagen

Peter Esvelt maakte het tot nu toe het bontst van ons allemaal. Hij kocht een ranzige, rotte caravan en bouwde deze met gebruikte materialen en maximaal €500,- om tot reuze charmante pipowagen!

caravan1

De eerste stap was om de caravan helemaal leeg te halen. Dat was alleen al een behoorlijke klus, want er lag zeker een halve meter rotzooi in. Daarna heeft hij met zijn zoon en wat brute kracht de caravan gesloopt. Het ijzer dat van de caravan kwam, verkocht hij en zo had hij meteen een spaarpotje van €97,-. Op Marktplaats zocht Peter verder naar plaatmateriaal en pallets en ging vervolgens, met een tekening in zijn hoofd, aan de slag.

pipo wagen zelf maken 2

Hij maakte eerst een model voor de achterkant en zaagde de stukken pallethout in de vorm om zo een mooi geheel te krijgen. De stukken voor de spanten zijn met drevels aan elkaar gemaakt en verlijmd. Daarna werd het plaatmateriaal geschuurd en met een bovenfrees om de 10cm een mooie groef. Het geheel werd met lijnolie bewerkt om de houtstructuur te benadrukken. Tot slot zette Peter er vier lagen botenlak op, zodat de pipowagen jarenlang mee kan.

De volgende stap was het monteren van het huisje op het onderstel met enorme bouten. De ramen werden er in gebouwd (raam van de caravan dat hij vermaakte tot klapraam), de deur (ook weer van de oude caravan) er in gezet.

Peter is nu eindelijk aanbeland bij het punt waar wij mee starten: afbouwen, schilderen, stofferen, dat soort werk. Hij maakte een bed op hoogte, zodat hij eronder bergruimte had. Het tafelblad van pallethout komt ook van zijn hand en de zitjes maakte hij eveneens in een handomdraai. Kussens werden gestoffeerd, gordijntjes genaaid en deze maand (mei 2014) is de pipowagen, na een half jaar klussen, klaar.

Peter wilde de pipowagen eigenlijk verhuren, maar inmiddels wil zijn vrouw (die eerst ronduit negatief was) er niemand anders meer in hebben. Je zult de pipowagen niet in Zuid-Frankrijk tegenkomen, maar mocht je op Brabantse boerencampings komen, dan is de kans groot dat je de pipowagen én Peter ziet shinen! Want ja, je mag deze pipowagen gewoon ‘sleuren’. De wagen is lichter dan 750 kilo en dus kan hij er gewoon de weg mee op, zonder eigen kenteken.

Ik vind eigenlijk dat er een prijs moet bestaan voor mensen zoals Peter. Hoe handig ben je als je dit kunt! En hoe gaaf om zo creatief met minimale middelen om te gaan! Enorm veel respect hiervoor!!!

pipowagen pipowagen zelf maken

keuken in pipowagen maken zelf pipo wagen maken bed in pipowagen maken zelf pipowagen maken 2