Plakkerige Perikelen in de camper

Gastblog door Jet van der Graaf van Nomadfamily.nl. Ze postte kort geleden over de eerste fase van het opknappen van haar camper! Vandaag vertelt ze over haar gevecht met plakfolie, haar nieuwe retro behang en hun mooie tafelset!

Onze interne spa op wielen…. toen ik die voor het eerst zag zei ik meteen: ”Het lijkt wel Dynasty!” (voor degenen die de originele serie nog kennen, oei,oei, oei 😉

Een soort gemarmerde muren en een heuse ‘kleedkamer’-lamp, ik wist gewoon niet dat dat kon, allemaal in zo’n compact campertje! Maar dan de stijl… die had nog wat aandacht nodig!
We hebben eerst de oude kit randen overal verwijdert om deze later weer nieuw, fris en wit aan te brengen. Geïnspireerd door Femke’s plakplastic post (en ja, dat Piet Hein Eek achtige houtpatroon leek mij ook het mooiste) ging ik bewapend met emmertje afwasmiddel-sop en trekker ons mobiele badkamertje in… dat varkentje zou ik wel eens eventjes wassen… tenslotte heb ik ooit eens een hele V&D ijscokar bestickerd als stageproject. Maar mèn… ‘t ging gewoon echt niet! Die lange rol plakplastic plakte overal aan en de hele tijd scheef… om heel erg gek van te worden! Wat niet meehielp is dat onze jongste ellendig van de waterpokken om mij aan het huilen was. Ik heb alles gewoon laten vallen (‘loslaten’ heet dat toch?) en vriendlief wanhopig moedeloos aangekeken… hij heeft vervolgens de hele badkamer in nog geen uurtje van onder tot boven geplakt.

Caravanity-NMF-blog2-staand-4  Caravanity-NMF-blog2-staand-5

Wat mij gelukkig wel goed lukte is het plakken van de handdoekhaken! Deze zijn van Ikea en ik vindt ze fantastisch op dat ‘hout’, lekker fris en strak. Super zware dingen kun je er niet aan op hangen, maar een handdoekje, pyjamaatje e.d. gaat prima. Nog een nieuw fris douchegordijntje opgehangen et voila, exit Dynasty!

Caravanity-NMF-blog2-staand-6

Het ging zo smooth dat Michiel meteen lekker doorpakte; hup het behang erop! En dan gaat het echt hard qua resultaat! We hebben een behang uitgekozen wat we echt helemaal te gek vinden, dus daar hebben we niet op beknibbeld. Tenslotte heb je aan 1 rol al genoeg en daardoor loopt het niet gigantisch in de papieren. We hebben een prachtig behang van Orla Kiely gevonden met gezellige maar toch ook frisse retrokleurtjes. En dan is het helemaal niet meer zo erg dat het electriciteits regelpaneel (?), de kachel en de knoppen van het gasfornuis donkerbruin zijn, die passen namelijk perfect bij het nieuwe behang!

Caravanity-NMF-blog2-staand-7  Caravanity-NMF-blog2-staand-1

Om straks ook nog een beetje leuk buiten te kunnen zitten (denk aan lange tafels, lantaarns met kaarsen, zwoele nachten, glaasje rosé, fijne gesprekken….) hebben we een biertafelset gepimpt.. te makkelijk gewoon en leuk! Je hebt alleen maar voldoende tafelzeil en een nietpistool nodig. Het tafelzeil leg je ondersteboven op de vloer en vervolgens leg je de tafel of bank er ondersteboven op, het tafelzeil met een marge van ongeveer 10 cm rondom op maat knippen en vervolgens vastnieten aan de onderkant van je bankje of tafelblad. Voor de handige mensen onder ons zou je erook nog voor kunnen kiezen om een cirkel uit het blad te zagen zodat je daar precies een winecooler in kunt hangen, helemaal fancy (maar wij zijn al blij met dit resultaat…). Het leuke is dat je makkelijk van look kunt wisselen door er een nieuw zeiltje op te zetten. De bankjes en tafel passen bij ons precies op het dak van de camper, goed vast gemaakt met spanband aan de imperial, kunnen we zo de weg op. Laat maar komen, die zomerse avonden…;-)

Caravanity-NMF-blog2-staand-8  Caravanity-NMF-blog2-staand-3