Stofjes, patroontjes en gekke touwtjes…

Gastblog door Jet van der Graaf van NoMadfamily.nl over het pimpproces van hun camper. Stikjaloers op haar Photoshop kunsten, want wat zou het handig zijn als ik dat ook kon! Lees hier al haar andere gastblogs.

Nu de verf en het behang er goed en wel opzitten wordt het tijd voor de softe kant van onze camper… de stofjes! Gelukkig had ik de Caravanity site al helemaal uitgeplozen en kwam ik zodoende de tip tegen om kussenhoezen a la matras-overtrekken te maken, wat een vondst!!! Degene die dat heeft verzonnen ben ik eeuwig dankbaar! Want met twee kleine jochies wil je ze makkelijk kunnen verwisselen om te wassen.

Ik heb heel erg quick & dirty wat moodboards in elkaar geflanst in Photoshop, want er is gewoon teveel leuks aan behang en stof om uit te kiezen. Nu ik het een beetje kon visualiseren, kwamen we dus al snel uit bij het ‘Multistem’ behang van Orla Kiely en vanuit dat kleurenpallet ben ik gaan zoeken naar kleuren voor de kussens en de gordijnen. De gordijnen hebben we express wit gelaten (wel met een bladeren patroontje, een beetje mix&match kan het behang wel hebben in die kleine ruimte) en de kussens effen, anders wordt het wel heel erg druk allemaal. Zeker omdat ik ook nog een heel gaaf gehaakt dekentje had gevonden wat ik al helemaal beeldig gedrapeerd over de banken zag liggen;-)
De stof voor de kussens is van lekker stevig, maar toch soepel canvas en elk kussen heeft een andere kleur; donkerbruin, felrood, oranje en een wat donkerder rood. Past perfect bij het behang!

 

Caravanity-NMF-BL3-materiaal Caravanity-NMF-BL3-moodboard1 Caravanity-NMF-BL3-moodboard2

Jet’s visualisatie-project in Photoshop

Caravanity-NMF-BL3-stofjes-binnen1 Caravanity-NMF-BL3-stofjes-binnen2 Caravanity-NMF-BL3-stofjes-binnen3 Caravanity-NMF-BL3-stofjes-binnen4

Zo werd het uiteindelijk

En toen de gordijnen… we kochten braaf zo’n gordijnenrand, of hoe je het ook noemt, om de haakjes in te steken. Er zaten alleen wel gekke lossen draadjes in vonden wij, onder en boven, die hebben we er dus gewoon uitgetrokken. Later zag ik pas (ook hier op deze site) dat die touwtjes bedoeld zijn om mooie plooitjes in je gordijnen te maken… oeps! Die gaan we er echt niet meer in krijgen en om nou overal de band te gaan vervangen voor weer nieuwe… eh… dacht het nie.

Gelukkig valt de schade best mee (vinden wij dan 😉 ) en hangen de gordijnen inmiddels met eigenzinnige plooitjes in de camper!

Nu binnen de boel een beetje op zijn plek begint te vallen is ook zo zoetjes aan de buitenkant aan de beurt… want die moet ook wat meer happycamperlike worden.
Eerst de schone taak om de Hymerstickers eraf te halen… die zitten er al 20 jaar op! Gelukkig ging het meeste er prima af met de föhn en de restjes doen we met een professionele stickerverwijderaar die vriendelijk is voor je lak (Avery Adhesive remover).  Zowel het föhnen als die stickerverwijderaar: stinken! Dat moet je dus echt niet binnen in je garage doen, maar lekker in de buitenlucht!

Caravanity-NMF-BL3-stickersverwijderen

Tja, en dan bedenken wat er op komt aan de buitenkant… de mogelijkheden zijn eindeloos dus ik ga weer een rondje moodboards maken in Photoshop 🙂
En die zie je de volgende keer!

Geniet van de zon! Groetjes van Jet