Mijn Eribaatje: de pimpelarij

Het is ‘Mijn Eribaatje’-week. Eergisteren postte ik al over het leeghalen en het moodboard. Vandaag vertel ik over het leuke werk. Het stofferen en aankleden! 

werk aan de caravan

Menig avondje heb ik doorgetrokken om het allemaal klaar te krijgen voor vertrek. Thomas maakte een mooie ‘actie’-foto..

De vloer leggen in je caravan

De prachtige vloer van Funky Friday voldeed volledig aan mijn criteria. Geometrisch, ‘beachy kleuren’ en tegelijkertijd rustig, dus makkelijk te combineren. Ideaal bovendien, want de vloer bestaat uit zelfplakkende vinyl tegels die je makkelijk op maat snijdt met een stanleymes en in een avondje in je caravan legt. Normaliter kun je de tegels direct plakken, maar bij caravans adviseert Funky Friday om de tegels met een speciale lijm voor te bereiden. Appeltje eitje, dus laat je niet weerhouden door deze extra stap.

vloer leggen caravan vloer leggen caravan2 vloer leggen caravan 3

Tot ‘s avonds laat in de weer. Het resultaat is wel iets om heel blij van te worden. Wat een stap!

De kast

Volgende stap was het bouwen van een kast, op de plek waar ooit de ‘badkamer’ zat. Plan was om dit SAMEN met mijn vader Frits te doen, maar de lieverd ging sneller dan het licht. Ik heb nog even de assistent uitgehangen en wat schroefjes aangegeven en een plank vastgehouden, maar dat was het dan ook. Alle credits zijn in deze voor mijn vader. Het schilderwerk heb ik wel op mij genomen. En in die tussentijd heeft hij, samen met mijn moeder, nog meer klusjes gedaan. Stootrand om het hefdakje gezet, nieuwe handvatten op het dak gemonteerd. En terwijl ik op mijn werk zat, ging moeders als een witte tornado door de caravan. Stiekem is dat heel heel heel erg fijn.

kast bouwen caravan 3 kast bouwen caravan

IMG_1273

Van work in progress tot het eindresultaat…

De kussens

De kussens wilde ik neutraal houden. Anders zou het veel te heftig worden met allemaal verschillende printjes. Omdat de originele kussens enorm, en dan bedoel ik ook echt enorm, muffig waren, wilde ik er gloednieuwe kussens in hebben. Ik liet ze maken bij 123 maatkussens. Ik leverde de originele kussens bij ze af, want er zaten nogal wat afwijkende hoeken en rondingen in, en in no time kreeg ik het belletje dat ze klaar waren. Ook het bedmatras liet ik er op maat maken (inclusief afwijkende rondingen) en ik kan je zeggen dat het Go-dde-lijk slaapt!

eriba voor 3 IMG_1261_2

Voor & Na: Frisse kussens!

De gordijnen

Dan de gordijnen. In mijn vorige caravan had ik al wat ervaring opgedaan door het naaien van de gordijntjes en ik moet dan ook zeggen dat het dit keer een stuk sneller ging. Ik bestelde weer Bandex, haalde de stof bij Ikea en gebruikte de haakjes die op de oude muffe gordijnen zaten. In de caravan zat ook elastiek om de gordijntjes recht te laten hangen (veel ramen in de caravan zijn schuin). Ik heb geel elastiek gehaald als finishing touch.

eriba voor 4

IMG_1307

Voor & Na: de gordijnen (en de rest)

Stylen

Een klein bezoekje aan de Hema, Ikea, Fest Amsterdam voor de kussentjes (o.a. Mrs Always right) en mijn eigen kasten leverde genoeg spullen op om de caravan verder mee op te vrolijken. Ik maakte bovendien nog een nieuw postertje voor op de kast.

En toen was ‘ie af! Wat vind je ervan? Eerst nog even een voor-foto en dan…

eriba voor

IMG_1270

IMG_1286

IMG_1317   IMG_1284_2 IMG_1282_2

Sponsors:

123 Maatkussens – de zeer comfortabele zitkussens en matras op maat

Lucky Day Caravans – het tentdoek van het hefdak

Funky Friday – de prachtige zelfklevende vloer

Histor – de verf voor de buitenkant van de caravan

Fest Amsterdam – de mooie kussens

Nu Interieurontwerp – het sjieke handgreepje in de keuken

Jan Creemers – het electra

Frits Kuijzer – de kast