Boudoir Chic

In 2010 begon het voor Nancy de Jong. En nu heeft ze een knallende caravan die ik in het rijtje ‘boudoir chic’ zet. Wat een feest om hier in vakantie te vieren! Ze vertelt…
‘Opeens had ik het geweldige idee om een caravan op te knappen. Mijn man wilde nog niet dood gevonden worden in een caravan en drukte me op het hart dat als er ooit zo`n ding op de oprit zou staan, ik er meteen in mocht gaan wonen. Zonder hem wel te verstaan ;-).
Ik besloot de gok te wagen en toen ik een leuk caravannetje had gevonden via marktplaats, een Ever-caravan (voorloper van het merk Hobby) uit 1979, heb ik mijn vader overgehaald om het met me op te halen. Eenmaal op de oprit heeft mijn man nog enkele dagen geprobeerd te negeren dat er opeens een caravan stond maar uiteindelijk kon hij er niet meer onderuit. Die zomer brachten we door Op de Camping in Wouwse Plantage in Zonnestraaltje, het gepimpte Evercaravannetje.
Heel toevallig las ik op de camping De Telegraaf waar die dag een stukje instond over In de Hippe Kip, nog zo`n gek dacht ik toen. Op de camping wilde iemand de caravan heel graag kopen en ik verheugde me stiekem alweer op het pimpen van een tweede exemplaar.
Toen ik via via de Burstner City Flipper uit 1982 aangeboden kreeg, beloofde ik te gaan kijken maar echt echt echt niks te kopen ;-).Enkele weken laten togen we met het hele gezin naar de stalling om de “nieuwe” caravan op te halen. Vorig jaar zijn we een paar keer in originele staat op pad gegaan om het gevoel van deze caravan te vangen, inspiratie te krijgen. Dit voorjaar ben ik van alles gaan verzamelen, want de sport is om low-budget te pimpen met krijgertjes & kringloop.
Zoekend naar oude landkaarten kreeg ik een aantal militaire kaarten van Irak aangeboden, gebruikt door Nederlandse Commandotroepen ten tijde van de Golfoorlog, compleet met informatie over giftige planten en drinkwaterbronnen. Vervolgens kwam het tafelkleedje van lievelingstante Greetje, een trip naar Broekhoven zorgde voor nog meer inspiratie en de tip van plakvinyl op de vloer maakte het geheel echt af.
Ik ben begonnen met alle kastjes, de keuken en het plafond schuren en ontvetten, goede grondverf van Histor deed een hoop en vervolgens moest ik nog 2 keer aflakken om het dekkend te krijgen, ik heb een restje Histor RAL 9010 gebruikt wat nog her en der in de schuur stond. Het plafond het ik met muurverf lichtroze geschilderd. Uiteindelijk heb ik nog wat kleuraccenten aangebracht met een lichtblauwe hoogglans.
Ik heb 3 verschillende rollen behang verzameld, de bloemen, de panter en de blauwe sjabloon. Aangevuld met de Irak-kaarten. Al zou je het misschien zo 1-2-3- niet zeggen, in mijn hoofd zit er wel een bepaalde structuur in de drukke styling. Ik wilde het eigen maken voor zowel onze stoere zoon Jan van 9 als voor onze prinsessen dochter Birke van 4.
Behang plakken
Na het aflakken heb ik eerst de zijkanten van de zitbanken behangen, en toen de zijkanten van de kasten, ik heb kant-en-klare lijm van de Karwei gebruikt, dat werkte prima. Hiermee bleven ook de Irak-kaarten goed plakken.
Tape en schoolbordverf
Vervolgens heb ik met tape van de Hema hier en daar wat accenten gelegd, tussen plafond en wanden/kastjes bijvoorbeeld en bij de keuken. De deur heb ik beschilderd met grijze schoolbordverf van de Hema en ook afgewerkt met de tape.
Bekleding
Mijn moeder is achter de naaimachine gekropen om van een aantal dekbedovertreks nieuwe kussenovertreks te maken. En de bestaande gordijntjes heb ik met Dylon Fuchsia roze geverfd.
Het kastje van mijn dochter heb ik door middel van steentjes en glimmers van de Hema opgeleukt en het keukenblad is bekleed met kanten tafelzeil van Kwantum. En toen het zonnetje scheen schoten spontaan de dicht-regels te binnen!
Vloer
Het allerlaatste klusje was de vloer. Met lineaal, loodlijn, potlood en stanleymes heb ik mezelf 3 dagen in dat kotje opgesloten en het resultaat mag er zeker zijn! Het patroon op de tegels (Funky Friday) was om gek van te worden, maar nu het er eenmaal in ligt hoor je me er niet meer over!
Van het oude donkere typisch jaren 70-80 interieur is intussen niks meer terug te vinden. We zijn zelf erg blij met het resultaat (zelfs echtgenoot). De voortent is origineel en dat is juist heel mooi vind ik. De buitenkant laat ik ook zoals hij is, ik houd wel van een snufje authenticiteit.
Ons vakantiehuisje staat in onze tuin (Jan zit er met vrienden gitaar te spelen, Birke en haar vriendinnetje hebben de kasten volgehangen met prinsessenjurken en spelen dat het een sprookjeskasteel is) of we nemen de caravan mee naar Drimmelen 5 km verderop, waar we heerlijk aan het strand staan bij Beachclub Puur.
Tja ik kan er nog uren over doorlullen. Het is gewoon een gouden kotje! Maar, ik sluit niet uit dat er toch weer een nieuw projectje volgt :-).’
20140720_124818  20140720_125633
Binnenkomen, check vooral ook de gave vloer!
  20140720_125348  20140720_125333
Bij binnenkomst links, het zithoekje en de keuken
20140720_125308  20140720_12460520140720_124616
De keuken
20140720_125237  20140720_124854
Bij binnenkomst rechts, een stapelbed voor de kids

20140720_130251