Verven, behangen en vloertje leggen

In 2013 ging Marieke Vizee met de caravan van haar schoonouders op vakantie en dat beviel prima. Alleen lagen de kinderen (2 en 4,5) toen samen in de tot bed omgebouwde rondzit en dat was toch niet ideaal. Na lang wikken en wegen afgelopen viel hun oog op een caravan uit 2001, met stapelbed, vast bed en treinzitje!

Ze besloten de caravan direct op te knappen. Alleen het wit verven leverde wat meer twijfel op. “De kastjes waren lichtbruin, dus niet heel lelijk en tja, dan komt die welbekende kwastangst om de hoek kijken! Uiteindelijk toch besloten om voor het “als we het doen, moeten we het ook goed doen” te gaan, dus hop in de primer en lakken maar!”Marieke vervolgt: “Dat was beslissing 1, maar welke kleuren gaan we verder gebruiken? Ik wilde voor de Hollandse versie gaan, maar dat wilde mijn vriend niet, dus voor de zoveelste keer alle voorbeelden op de site door. En ineens hadden we het: we hadden nog een rol aquablauw Pip Studio behang en via Marktplaats 2 rollen geel Pip behang gevonden, aangevuld met rood met witte stipjes! En zwart/wit op de vloer. De dames zijn in ons gezin in de meerderheid, maar de enige man moet zich er ook wel thuisvoelen.”
Behangtip voor in je caravan 
“Nog wel even een behangtip: doe dit niet als het heel warm is, want na de vakantie was heel veel lijm volledig ingedroogd en lieten hele stukken los. Voordat de caravan de stalling in ging, heb ik alles nog een keer vastgeplakt, maar nu zonder brandende zon. Nu maar hopen dat alles er nog op zit als we ‘m weer uit de stalling halen.”

IMG_9056 nieuwe vloer caravan

Voor & Na. Hoeveel lichter en frisser is dit dan dat saaie plakfineer?

IMG_9055 IMG_9061

De keuken en het stapelbed voor en na. Wat een hoop details om te verven!

pip caravan

Wel hele knusse hoekjes bij het stapelbed.

IMG_9057 IMG_9062

Mix & match!

vloer leggen caravan

De vloer werd aangepakt volgens deze tips