Schilder de buitenkant van je caravan

Wim en Marinka stapten vorig jaar over van een tent naar een caravan.  Ze wilden geen standaard witte caravan, maar een wat ouder model van polyester dat makkelijk was op te knappen. Ze vielen als een blok voor de  Lander Graziella 401 uit 1978. De Lander werd gestald bij een caravanstalling en daar werd het interieur uit de caravan gehaald. In het voorjaar van 2014 begon het grote schuurwerk, want Wim wilde de caravan graag van de buitenkant een kleurtje geven. Check de goede metamorfose foto’s! Hoe zeggen ze dat ook alweer. Ah ja… ‘die is goed opgedroogd’ :-).

Buitenkant van de caravan verven
Wim vertelt over zijn aanpak: ‘Nadat de buitenkant kaal was heb ik eerst de grondverf aangebracht en daarna de uiteindelijke laag in mat groen (Olive Drab RAL6014). Matte verf is eenvoudig zelf aan te brengen met een roller zonder al te veel de aanzetten te zien. Zelf ben ik redelijk blij met het resultaat. Met deze legerkleur zie ik aan veel reacties dat mensen de kleur net als ik heel mooi vinden, of juist afschuwelijk….een tussenweg is er denk ik niet.’

Lander Caravan | Caravanity 2  Lander Caravan | Caravanity | buitenkant schilderen

Aan de slag met de binnenkant

Na de buitenkant, volgde het interieur. ‘Na eerst de buitenzijde te hebben geverfd heb ik alle geverfde kastjes en interieurdelen weer teruggezet in de caravan. De vloer van de caravan zag er verschrikkelijk uit en daarom heb ik voor een laminaat vloer gekozen. Het weegt wel wat, maar omdat ik veel onderdelen heb verwijderd ben ik niet zo bang voor de gewichtstoename. Ik heb namelijk het keukentje (fornuis en spoelbak), de kachel, gasflessen en leidingen verwijderd. Daarentegen is er wel een vast bed in gekomen met twee goede matrassen en heb ik in plaats van het keukentje een massief houten blad geplaatst. Van hetzelfde hout heb ik eveneens een kleine tafel gemaakt. De oude koelkast heb ik, na deze getest te hebben, behouden. Één van de kasten was een badkamertje met wasbak, portopotti en spiegel. De kast is geen badkamer meer, maar een kledingkast. Op de camping waar we altijd naar toe gaan koken we altijd buiten en er zijn goede sanitaire voorzieningen. Een badkamer hebben we dus niet nodig.’

En tot slot het stylen

Na alle grote werkzaamheden werd het tijd voor de finetuning. Wim en Marinka zochten een mooi behangetje uit, hingen verduisterende rolgordijnen op, brachten horgaas aan en brachten een ledstrip aan. Ook werden de bankkussens vervangen door een kleermaker uit de buurt. Restte alleen nog een geschikte naam voor hun prachtige caravan. En dat werd ‘Olijfje’…

Lander Caravan | Caravanity  Lander Caravan | Caravanity | interieur1

1BA  Lander Caravan | Caravanity 3

 

5B  Lander Caravan | Caravanity 11

1B  Lander Caravan | Caravanity 4  Lander Caravan | Caravanity 10

Lander Caravan | Caravanity 5  Lander Caravan | Caravanity 8

Lander Caravan | Caravanity 6