Een super grondige verbouwing (met stappen)

Elleke Colij kocht vorig jaar een bijna 40 jaar oude Lander, die exact hetzelfde was als haar opa en oma vroeger hadden en waar zij zelf ook mee op vakantie is geweest. Een typisch ‘dat moest zo zijn’-gevalletje! Elleke was voorheen een tentvakantie-mens, maar had meer behoefte aan comfort en dus ging ze overstag voor deze prachtige caravan. Elleke is nogal van ‘als we het doen, doen we het goed’, en dus pakte ze de caravan van top tot teen aan. Ik heb enorm veel foto’s van Elleke gekregen en laat er ook veel zien, zodat je goed de stappen kunt zien die ze genomen heeft. Helemaal onderin de post zie je het prachtige eindresultaat!!!

Zo pakte Elleke het aan:

Bye bye toiletkast, hello opbergruimte

DSC04021 IMG_0204

De toiletkast moest het ontgelden en ging er in zijn geheel uit. Later bouwde ze er een mooie ruime opbergkast in.

De keuken werd vernieuwd

IMG_0160  IMG_0205

Het kastje werd vervangen, want deze was kapot. Als ook het aanrechtblad met fornuis en spoelbak. Er kwam een nieuw aanrechtblad en een nieuwe kraan en spoelbak. Het fornuis liet ze weg, want ze kookt liever buiten.

De grote treinzit 

DSC04020 DSC04025

De oorspronkelijke staat en tijdens de sloop

DSC04080 DSC04577

Tot de opbouw van de treinzit (waar je nu ook heerlijk kunt slapen).

De kleine treinzit werd er helemaal uitgesloopt en werd later weer opgebouwd.

DSC04022   DSC04081

Originele situatie, tijdens de sloop

DSC04576   DSC04579

De vloer werd vervangen (want helemaal zacht) en kreeg ook nieuw plakvinyl.

Na deze basis kon het aankleden beginnen. De stoffeerde de kussens, maakte gordijn en vlaggetjes voor de gezelligheid. Elleke is behoorlijk handig op de naaimachine en dus maakte ze en passant ook nog even een luifel (die we nog tegoed houden!). Voor de komende tijd staat ook nog de buitenkant op het verlanglijstje. Ze wil de onderkant van de caravan graag een kleurtje geven. Leuk! Ik ben onwijs benieuwd hoe fleurig dat er uit zal zien!

DSC_0083  DSC_0071DSC_0062DSC_0063

DSC_0076  DSC_0080 DSC_0086DSC_0064 DSC_0065