De Eriba Bonbon

Eriba triton gepimpt | caravanity 12
Ondanks dat een caravan nooit iets voor Jilca en haar gezin zou zijn, gingen ze -net als velen van ons- volledig overstag. Na een tent en een vouwwagen ging het er voor de zoveelste keer over: ‘wat vindt iedereen toch zo leuk aan zo’n grote en luxe caravan?’. De enige die ze leuk vonden was zo’n kleine Eriba, ‘want die zijn zo leuk te pimpen’. En een paar weken later stond er een Eriba Triton uit 1986 voor de deur! Technisch volledig in orde en met vier slaapplaatsen (uniek). Klaar om om te toveren tot een heerlijke Eriba bonbon!
Eriba triton gepimpt | caravanity 1
Schilderwerk
Het pimpen werd wat uitgesteld door een zwangerschap, maar zodra zoonlief geboren was en de vakanties achter de rug waren, kon Jilca eindelijk aan de slag. Ze haalde de caravan leeg en de gaskachel en waterleidingen moesten gingen eruit ten gunste van extra kastruimte. De caravan heeft ze eerst twee keer in de primer gezet en daarna afgelakt met zijdeglans lak van Histor. De man van Jilca maakte een nieuwe indeling bij de grote treinzit, zodat hier een vast bed kon komen met bergruimte eronder.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stoffering
De kussens bekleedde Jilca zelf met stof van Kwantum. Omdat er onder de kussens een houten plaat zit, kon ze dit makkelijk zelf. Je niet dan de stof simpelweg op de houten plaat vast nieten. Zie ook deze blogpost.
Wanden
De wanden van de Eriba zijn flexibel. Daarom heeft Jilca de manden op het keukenblok vastgezet met haakjes en masking tape.
Eriba triton gepimpt | caravanity 7
Eriba triton gepimpt | caravanity 3
Eriba triton gepimpt | caravanity 5
En verder…
Ondertussen is ook de buitenkant geschilderd, tenminste, de onderkant, in het mintgroen en ligt er een geweldige plakvloer van FunkyFriday op de vloer.  Verder heeft ze de glasgordijntjes zelf gemaakt, een bijpassende vlaggenlijn gemaakt voor onder de luifel.
Eriba triton gepimpt | caravanity 6
En nog wat voor-foto’s:
Eriba triton gepimpt | caravanity 4  Eriba triton gepimpt | caravanity 11