Het Marktplaats juweeltje

Blogpost door Judith Miedema van Judidith

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: Caravanity is een heuse trend. En dat merkten ze bij Marktplaats ook: het aantal zoekopdrachten naar een tweedehands caravan steeg met 23% ten opzichte van vorig jaar. Kortom: als je nog geen caravan hebt: wees er snel bij, want op = op ;-). Marktplaats ontwikkelde de campagne ‘eropuit’, en in het kader van de Caravanity-trend, werden we gevraagd een caravan te pimpen.

Redactielid Judith ging de uitdaging aan en vertelt: ‘Het is een fantastische uitdaging, want normaal gesproken doe ik dit in gemiddeld 3 a 4 maanden, nu kreeg ik er 3 weken de tijd voor. (+werk +peuter + hond). Gelukkig is dit niet de eerste caravan die ik pimp, dus ik kon een goede planning maken. Op vrijdag 29 april werd het startschot gegeven. De Kip uit 1979 (die ik via Marktplaats had gekocht), werd in zijn oude staat gefilmd. Gedurende mijn gehele pimpproject hing er een Gopro aan het rieten retro lampje, die om de 10 sec. een foto maakte van mij aan het werk (een timelapse).’

Marktplaats caravan Kip | Caravanity 8

Marktplaats caravan Kip | Caravanity 4

De wanden

De poepbruine binnenkant maakte al snel plaats voor een strakke witte ‘look’. Ik heb de wanden behangen met een prachtig behang. Hiervoor gebruikte ik de behangrandenlijm van Perfax. Kant en klare behanglijm die echt oersterk plakt, maar wel prima met water weg te poetsen is (als je een keer knoeit).

Marktplaats caravan Kip | Caravanity 3

De vloer

En de vloer heb ik gelegd met zelfklevende vinyltegels van Funky Friday, oef dat was wel even pittig om alle hoekjes mooi te krijgen. De hoekjes die zo moeilijk waren hebben we met veel geduld, passen en meten en rustig snijden goed gekregen.

Tip: houd wat tegels op voorraad, je versnijdt er toch wel een paar extra nodig.

Tip: begin met de tegels vanuit het midden, anders wordt het patroon niet mooi. Heb je effen tegels, dan maakt het niks uit. Dat maakte het ook extra lastig, omdat je dan aan beide kanten lastige hoekjes krijgt.

Marktplaats caravan Kip | Caravanity 1

De stoffering
De gordijnen werden ook strak wit en de bekleding van de banken werden voorzien van wit skaileer en de rugkussens van zilverkleurige fatboystof.

Marktplaats caravan Kip | Caravanity 5

Verven van de buitenkant

En uiteraard werd ook de buitenkant voorzien van een mooie strakke verflaag in een mooie Vintage blue kleur. De verf die ik gebruik voor zowel de binnenkant als de buitenkant is een super goeie multiprimer van Avis (bij de verfspeciaalzaak) en een super goeie krasvaste lak die ik laat mengen bij de verfspeciaalzaak. Alles op terpentine basis. En met goeie rollers, veel geduld en goed afplakken lijkt het alsof het gespoten is 🙂 Wat een gigantische metamorfose!

Marktplaats caravan Kip | Caravanity 2Marktplaats caravan Kip | Caravanity 6Marktplaats caravan Kip | Caravanity 7

Gelukkig ben ik tijdens het werken in de caravan geen verrassingen tegen gekomen, want anders had ik het (vrees ik) niet gered. Alles werkte mee, het weer, de oppasoma’s, Wouter…alles.

En wat was het een super toffe klus om te mogen doen! Helemaal toen de caravan op donderdag 19 mei weer werd gefilmd en dat ik op vrijdag 20 mei de caravan bij Marktplaats in Amsterdam mocht komen showen. Wat een positieve reacties, mensen waren allemaal onwijs verrast!

De Kip blijft nu een poosje op camping RCN de Jagerstee staan, want binnenkort komt hij in de Margriet te staan met een winactie! Hou Margriet dus in de gaten!