Een oude leger ambulance

Monique en Marc kochten drie jaar geleden een Yvonne Mostard caravan uit 1969. Op wat onderhoud na, lieten ze haar in originele staat en voegden nog wat eigens toe. Zo maakten ze bijvoorbeeld zelf een luifel. Vanaf dat moment hadden ze de smaak te pakken en wilden ze graag een camper opknappen. Vereiste: hij moest stoer en stevig worden, dat was ook de wens van de kinderen, daarom zochten ze specifiek naar een Mercedes 508 (een oude leger ambulance). In januari 2018 kochten ze de bus en hij moest klaar zijn voor het dubbellucht weekend begin april. Er moest dus doorgewerkt worden.

Er werd goed nagedacht over de indeling en veel geschetst. Zo wilden ze de achterdeuren goed kunnen gebruiken en dat kan niet als er een tafel in de weg staat (want hier wilden ze ook het zit- en slaapgedeelte maken). De tafel kan daarom opgehangen worden aan de wand. Op dagen dat ze het bed niet op willen ruimen, willen ze ook een tafeltje hebben. Dit werd een klaptafeltje van de wandkast. Je kunt dan op bed zitten en de ander in een originele broeder-stoel. Ook wilden ze iets doen met de stang die in de camper hangt: er kwam gewoon een super relaxte hangstoel. Wat heerlijk! Alles werd gedaan op de oprit, midden in de winter met een kacheltje erbij. Alleen het behangen (en wat een tof behang) gebeurde later, want dat gaat niet goed bij heel koud weer.

Super geslaagd deze bus. Wat een lekkere stoere stijl. Mijn persoonlijke favoriet: de watertank. Wat onwijs gaaf is die gemaakt zeg. Dikke tien. Die wil ik ook!

Check de watertank. Hoe gaaf! Ze haalden de jerrycan bij jerrycanshop.nl. Ze boorden er een gat in dat 2 mm kleiner was dan de kraan, teflon tape en dan erin draaien en afritten met een dun randje siliconen kit.