De revival van roestbruin

Het gezin van Reinier en Femke waren tentkampeerders tot het jaar dat ze uit hun tent regenden. Alles zeiknat, klam en niet droog te krijgen. Terwijl alle caravan- en camperkampeerders hoog en droog zaten en genoten van een wijntje of biertje, moesten zij noodgedwongen een restaurantje zoenen om comfortabel te kunnen zitten en eten. Het jarenlang gekoesterde plan om een caravan op te knappen, moest er NU van komen. Bij thuiskomst werd er gezocht en gevonden. Aanvankelijk was Femke het niet meteen eens met Reiniers keuze voor een Tabbert, maar Reinier was zo te spreken over de indeling dat het hem toch werd. Geheel begrijpelijk: zo maak je makkelijk een kinderbed aan de ene kant (voor twee jongens) en een riant bed (voor de ouders) aan de andere kant.

In het najaar ging Reinier aan de slag en trok het hele interieur eruit om het houtwerk te voorzien van drie lagen witte lak. Daarna werden de tafels onder handen genomen: het onderstel werd gespoten en kreeg een nieuw blad. Het kacheltje werd wit gespoten en op de vloer kwam fris linoleum met een print van witte houten planken. Alles wat bruin was, was in no time wit (op de binnenkant van de kastjes na, die lieten ze zo).

Nu kwam Femke om de hoek kijken, want het werd tijd om in te richten. Ze wilde een mix van roestbruin, mintgroen en okergeel. Hoe grappig: iedereen kan de kleur niet meer zien, maar moet je eens kijken hoe mooi het afsteekt tegen wit! De muren zijn behangen met een roestbruin behangetje, de kussens kregen een hele mooie grijs/groene kleur (deze hebben ze uitbesteed, voor een extra mooi en strak resultaat). De gordijnen werden op een simpele manier (gordijnband aan de bovenkant en een tunneltje voor de lijn aan de onderkant) door Femke in elkaar gezet. Ze zette er wel een extra laag verduisterende stof tussen. De ramen aan de zijkant kregen een rolgordijn van verduisterende stof. Over de buitenkant twijfelen ze nog: Femke wil wel een ander kleurtje, maar Reinier wil ‘m het liefste origineel houden. Wordt vervolgd dus :-).

Vorige zomer zijn ze voor het eerst op vakantie geweest. ‘Wat een gemak. We hebben genoten met al onze eigen spullen om ons heen en lekkere bedden. Het is bijna jammer dat het die hele vakantie droog is gebleven’, zegt Femke.

Binnenkomen in de keuken. Rechts de kleine zit en links de grote zit.

Het kleine zitje. By day and night. Gezellig nisje!

Leuk ophangbord in de (kleine zit) slaapkamer

Een hele hilarische voor & na van de grote zit. Wat een giga verschil!

Doorkijken van de grote naar de kleine zit

Met het bed opgemaakt…