Een dag op pad als ‘Caravan van het jaar 2019’ jurylid

Toen de ANWB ons enkele weken geleden vroeg om jurylid te zijn voor de ‘Caravan van het jaar 2019’ verkiezing waren we direct enthousiast.
Hoe leuk is het om de allernieuwste caravans van kritiek te mogen voorzien. Een dagje onbeschaamd je mening geven is toch heerlijk?

Na een briefing in het persgebouw van Messe ( het beursgebouw van Düsseldorf die wel tig keer zo groot is als de Jaarbeurs in Utrecht) konden we op pad, gewapend met een juryrapport en pen.
Alles moest zo onopvallend mogelijk gebeuren, want de genomineerden mochten niet weten dat ze op de nominatielijst staan. Een lekker gevoel, om als een soort undercover agent sneaky binnen te kijken en er een top secret rapport over te schrijven.

We zijn om ongeveer 11.00 uur begonnen met de eerste caravan en om half 3 waren we klaar met ons laatste caravan. De zolen onder onze voeten waren flink versleten van al die km’s tussen alle hallen.
Snel hebben we een typisch Duitse hap gegeten en toen konden we even naar ons favoriete hal, met mooie bolle oldtimers. Daar werden we erg blij van.

Werd Caravanity ook blij van de hagelnieuwe caravans? Nou, van een zeker, die sprong er echt uit qua model en styling. Zeer innovatief en echt wat anders dan anders. Er waren een paar leuke modellen, die ook wel wat innovatie vertoonden. En van sommigen werden we echt droevig. Maar dat komt ook omdat we met name letten op de sfeer en styling van deze nieuwste modellen en om dan eerlijk te zijn valt er nog een hoop te pimpen in caravanland. Waar zijn toch die kleuren?

Ben je benieuwd welke caravan de titel ‘Caravan van het jaar 2019’ krijgt? Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht van 10 t/m 14 oktober 2018 wordt dit bekend gemaakt door de ANWB en de KCK.
Wordt vervolgd..  Tot die tijd houden wij ons mond stijf dicht.

Hier wat kiekjes van de prachtige oldtimers