Erik Baas, de ondernemer van het gloednieuwe concept ‘Glaravans‘ heb ik voor het eerst ontmoet op het Pimpfestival in Oisterwijk. Daar stond hij te shinen met zijn Glaravan no.1.
‘Moderne Caravans in een vintage jasje’ luidt de slogan. En inderdaad het ‘schilletje’ is origineel en helemaal weer strak in de lak, maar kom je binnen in een Glaravan dan vind je echt alle luxe van nu. Erik trekt de hele caravan leeg en bouwt alles zelf tot in de puntjes met een eigen ontworpen interieur.
In juni mocht ik een kijkje nemen in de keuken van Glaravans in Hengelo. En daar was Erik hard aan het werk om zijn derde caravan klaar te maken.
Toen Erik aanbood om een keer zijn SMV 24 LSR uit 1972 uit te testen nam ik dit aanbod maar al te graag aan. Want ik ben echt smoorverliefd op SMV caravans.

Tijdens het mooiste weekend van September 2019 mochten mijn vriendin Frederike en ik even proeven van het Glaravan leven op Stadscamping Deventer.
Nog voordat we zelf een stap in de caravan konden zetten kregen we al de eerste complimenten van mede kampeerders over deze prachtige eyecatcher.
Van buiten is het al een plaatje, die vorm, die kleur (whaaa!), maar van binnen is het ook zo heerlijk vertoeven. Die ruimte, de prachtige kleurencombinaties, het comfort. Wat een grote keuken, met een top koelkast, luxe spoelbak en nog luxere gascomfort. Zelfs een airco en verwarming ontbreken niet. En voor de hoge nood een chemisch toilet.
Ruim voldoende bergruimte (en dat voor 2 vrouwen 😉 )
De handleiding is heel compleet en duidelijk beschreven. Binnen een handomdraai konden we een luxe bed maken met lattenbodem (!).
Dat we heerlijk hebben geslapen kwam niet alleen door de bedden, maar mede door de bijzonder goede isolatie en ventilatie van dit type caravan. Geen condens in deze caravan.

Een primeur van dit weekend was dat Erik z’n allereerste retroluifel van CampooZ er voor heeft gezet. Deze zijn via Glaravans te verkrijgen.

Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om de SMV achter mijn eigen auto te hangen. Het liefst had ik dat gedaan. Maar ik gun anderen ook het plezier van deze Glaravan. Hij is te koop en hopelijk krijgt ‘ie een geweldige eigenaar/eigenaresse.
Erik bedankt voor dit weekend! En heel veel succes met je mooie bedrijf.

Zo stonden we erbij. Met de prachtige retro luifel van CampooZ.
Dit is Glaravan #0 Het eerste project van Erik.
En hier zie je Glaravan #1 En deze is ook te koop!