Cosy Cabin

Dit is Lex en Alie’s ‘Cosy Cabin’. Een mooie, gezellige stacaravan; in het Fries zouden ze zeggen, ‘Smûk’. Lex en Alie hebben deze bejaarde dame gekocht in de herfst van 2018. Lex had eerder dat jaar afscheid genomen van zijn werkgever en zijn werkzaamheden als zelfstandige (Lex is fotograaf en doet veel bruiloften, voornamelijk in de lente/ zomer) zijn in het najaar en herfst dus wat minder. Dus, tijd over voor een mooi project.

BREKEN & BOUWEN

De stacaravan staat op de camping ‘De Horrebieter’, een gezellige camping in het DrentsFriese Wold. Een prachtige omgeving, op de camping zijn goede faciliteiten en voor de kinderen onder andere een grote zwemvijver en 2 waterglijbanen. Dit sprak de familie wel aan en zo zijn ze er in gestapt. Maar goed.. ramen die dichtgetimmerd zaten en overheen behangen, een keukenblokje op kniehoogte ongeveer, een verrotte WC-vloer, je komt wat tegen als je éénmaal aan het breken gaat!

Er was maar 1 slaapruimte met plek voor een 2-persoonsbed. Dat moest dus echt anders. Het steigerhout idee hadden ze al lang in hun hoofd en na een nieuwe indeling getekend te hebben is handige Lex aan de slag gegaan. Eerst breken, heel veel breken. Op een gegeven moment was het alleen nog maar een lege doos. Dat is trouwens echt leuk, daarna zie je langzaamaan dat het de goede kant uit gaat. Eerst het 2-persoonsbed (een soort bedstee), toen het stapelbed en daarna de keuken er in. Toiletruimte opnieuw neergezet, de wanden zijn van OSB plaat. Makkelijk te plaatsen en geeft meteen een leuk motiefje. In het woongedeelte zijn 2 vaste banken neergezet.

Het moeilijkste was uiteindelijk de vloer. Er lag laminaat in, maar vanwege het gewicht dat ze er in gestopt hebben (steigerhout, OSB plaat), hebben ze vinyl gekozen. Maar wat een gepruts om dat goed op maat te snijden !! De inrichting is helemaal naar eigen smaak bijeen gezocht, zodat het een mooi geheel is geworden.

LEKKER PLEKJE

Buitenom wilden ze ook graag steigerhout gebruiken zodat binnen en buiten echt bij elkaar passen. Inmiddels staat de overkapping ook en is het heerlijk vertoeven in de Cosy Cabin!

Na deze mega klus hebben ze er zelf al een aantal weekenden van kunnen genieten en hebben ze dit plekje ook al een aantal weekenden en weken in de zomervakantie verhuurd. In verband met Lex’ werk kunnen ze er toch niet altijd zelf heen en zo kunnen ze ook anderen laten genieten van onze mooie plek.


Mocht je er ook een paar dagen uit willen, ze hebben een website: https://cosycabin.jouwweb.nl/

Lex heeft ook al eens eerder een gave pimpklus gedaan. Een groot contrast met deze prachtige stacaravan. Hij maakte van deze kleine Sprite een ware Photobooth. Wat een schatje is dat geworden! En ook die is te huur.

https://www.photobooth-suzy.nl/