De fijne sleurhut

Tim en Judith zijn echte festival liefhebbers. Dat was dan ook dé plek waar ze besloten om een caravan te kopen. Want hoe fijn is het om na een hele dag dansen en feesten je eigen bed in te kunnen rollen?

Zo ging de zoektocht naar een geschikte caravan begin dit jaar van start. Het liefst met een stapelbed, want kids Roan, Bruno en Vida moeten er ook in kunnen slapen. De keuze viel op een Hobby de Luxe Easy. Over het pimpen hoefde de familie niet lang na te denken – vrienden gingen hen namelijk al voor, en hun caravans waren jaloersmakend mooi geworden.

RANDJES EN HOEKJES

Gewapend met boeken van Caravanity die ze van hen mochten lenen gingen ze aan de slag. Er werden twee klusplekken ingericht: een voor de caravan, en een ander voor de verfprojectjes. Van de vrienden die hun caravan al gepimpt hadden kregen ze een hoop waardevolle tips. Alles verliep dus redelijk soepel, alleen de vloer… wat heeft die caravan toch een hoop schuine randjes en hoekjes!

DE SLEURHUT

Naast het vervangen van de vloer werd er ook druk geschilderd. In totaal zitten er maar liefst drie lagen verf op de wanden en kastjes. De basis is wit, en voor de details hebben Tim en Judith voor zeegroen en grijsgroen gekozen. De frisse nieuwe kleuren gaven de caravan een nóg ruimer gevoel.

Het keukentje pakten ze aan door zelf een houten aanrechtblad te maken en wandstickers te plakken voor een tegeltjes-look. Verder vervingen ze alle handgreepjes, gordijntjes en kussens, en kozen ze voor mooie leren details. Als finishing touch werd ook de binnenkant van de deur onder handen genomen met krijtverf, en werd de caravan officieel omgedoopt naar ‘de sleurhut’.

OP NAAR HET FESTIVAL

Of Tim en Judith al vakantieplannen hebben met hun nieuwe reispaleisje? “Het liefst elke vakantie ermee weg!”, zegt Judith. “En dan naar Italië, met een tussentop in Oostenrijk – dat is iets wat we al heel lang willen.” Naast een tripje naar de zon, staan de eerste festivals natuurlijk ook al op de planning. Gezellig naar Lowlands of Down the Rabbit Hole. Dat is niet alleen een stuk gezelliger met zo’n caravan, maar ook héél comfortabel!