Münster Ukkepuk

Na een gigantisch bakbeest van een Wilk caravan make-over was het een verademing om een klein, behapbaar schatje te voorzien van een facelift. Dit super cute Munsterlandje kocht ik in Meppel. Het was een oud speelhuisje geweest voor kids. Genoeg mogelijkheden om hier een beauty van te maken.

Project 14 is dit alweer! Deze mooie klus ben ik (Judith van Judidith) begonnen met mijn favoriete multiprimer van Avis. Normaal neemt het verfwerk enorm veel tijd in beslag, maar omdat ik van te voren al wist dat ik ook enkele wanden graag wilde behangen, viel het deze keer gelukkig mee.

FEESTBEHANG

Het behang kwam op de deur, bij het kleine zitje en tussen de kastdeurtjes. Dit prachtige motief behang van Karwei is echt een feest! Net als het hout-look behang op de lange wand bij de keuken (ook van Karwei). Wat een verschil met goedkoop en dun behang – dit werkt zoveel fijner!

Van het grote zitje heb ik een vast bed gemaakt en een lattenbodem gebouwd. Uiteraard heb ik goed rekening gehouden met het gewicht, wat extra belangrijk is omdat het aan de achterkant van de dissel komt. De caravan moet namelijk altijd goed in balans blijven.

BINNEN EN BUITEN

De kussens kregen allemaal dezelfde schitterende okergeel skaileren look door Yvonne van Draadkracht. Op de bloembakken heb ik datzelfde skaileer gebruikt om deze look ook buiten terug te laten komen. En ook de gordijnlussen ontbraken niet.

Het keukenblad en het kleine tafeltje heb ik op maat lagen zagen bij Houthandel de Vries in Vaassen. Met transparante PU-lak op waterbasis heb ik ze waterafstotend gemaakt. De buitenkant was een makkie en geen grote make-over. De mintgroene rand heeft een nieuwe strakke verflaag gekregen. En de sticker heb ik zelf ontworpen en laten drukken.

GROTE AVONTUREN BEGINNEN KLEIN

Het grote voordeel van zo’n klein schatje is dat er whitewall banden van Maxxis onder kunnen – die passen prachtig bij het geheel. De vlaggenlijn, gehaakt door Rennie de Haan (byRens), maakt het helemaal ‘af’.

Tijdens de lockdown in Mei heb ik mijn kans gegrepen en heb ik op onze camping een paar nachten genoten van dit heerlijke caravannetje samen met m’n gezin. Voor zo’n ukkie is ‘ie echt ruim! Een paar weken later is deze leukerd met een heel leuk gezin naar België verhuisd. ‘Grote avonturen beginnen klein’. Toepasselijker kan niet..