Kekke Knaus

Vriendinnen Janneke en Rina kamperen al jaren samen. Dat begon in een miniscuul tentje, maar die werd steeds groter. Uiteindelijk kwam er een caravan, deze Knaus Komfort 365. Uiteraard werd ‘ie wel eerst even onder handen genomen.

Na de aankoop gingen de dames gelijk aan de slag. Verf kopen, behang uitzoeken, ongeveer alle blogs op Caravanity bekijken en lezen. Ze wilden retro, maar wel met een frisse look – van al dat bruin en oranje werden ze een beetje somber. Toen de voorjaarsvakantie daar was, was het eindelijk zover. De Knaus werd van stal gehaald en samen met de moeder van Rina zijn ze van start gegaan.

STAP VOOR STAP

Er werd geschuurd, geverfd, behangen, nieuw zeil gelegd en plakplastic geplakt. Een plan was er niet echt, alles werd gewoon stap voor stap aangepakt. Verder werd al het textiel vervangen (“want dat stonk te hard”, aldus Rina) en alles opnieuw op maat genaaid. Onder de kastjes kwam een handig ‘plintje’ om extra spullen kwijt te kunnen.Het schuren, verven en leggen van de vloer bleken heikele klusjes (horen we vaker), het behangen van de kastdeurtjes daarentegen was juist hartstikke leuk om te doen.

EERSTE TRIPJE

Hoewel Rina en Janneke geen duidelijk plan van aanpak hadden en alle spulletjes en accessoires bij elkaar gescharreld hebben, is het precies zo geworden zoals ze wilden. De caravan is ondertussen al mee geweest naar Denemarken. Hoewel hun omgeving voorspelde dat de caravan halverwege Duitsland al uit elkaar zou vallen, hadden de vriendinnen er zelf goede hoop op – ze hadden immers goed naar het onderstel laten kijken. En wat blijkt: de Knaus bleek zijn eerste trip prima te doorstaan. Op naar de volgende bestemming!