Kamperen bij Le Petit Poisson Vert

De meeste caravans die we plaatsen zijn alleen om naar te kijken (en om inspiratie mee op te doen voor je eigen pimp-project natuurlijk!). Bij de Constructam Comet van Stephanie ligt dat iets anders. Daar mag je namelijk ook in slapen. Moet je wel even naar Bretagne komen rijden… maar dat is helemaal geen probleem, toch? 😉

Stephanie en haar man verhuisden in 2011 met twee jonge kinderen naar de zuidkust van Bretagne. Daar verhuren ze nu twee vakantiehuisjes en hun Cosy Caravan. Met een grote voorliefde voor natuur staat alles rondom hun accommodatie in het teken van Régional, Récupéré, Recyclé et Responsable – lokaal, hergebruik, kringloop en duurzaamheid. De retro Constructam past daarom ook helemaal perfect in het plaatje.

RETRO STIJL

Stephanie kreeg de caravan van haar opa en oma, en is daarmee de derde eigenaar. De Constructam was nog in perfecte originele staat, en dat wilde ze graag zo houden. Haar ‘pimpproces’ bestond dan ook niet uit strippen en schilderen, maar uit het bij elkaar zoeken van allerlei mooie vintage spulletjes die bij de retro stijl van de caravan passen. En die komen overal vandaag: de rommelmarkt, het strand en de zolder van oma. Alles in de stijl van de jaren 60 en 70 gaat met Stephanie mee.

NIEUW LEVEN

Hoewel de caravan zoveel mogelijk in oude glorie wordt behouden, zijn er wel een paar dingetjes aangepast. Zo kwamen er nieuwe gordijntjes, genaaid van oude lakens, en nieuwe kussens, gemaakt van natuurlijke materialen. Toen de caravan een vaste plek op het terrein kreeg, kwam er een ecologisch sanitairgebouwtje naast. De oranje-bruine voortent komt van Marktplaats, en maakt het geheel helemaal af. Mooi om te zien hoe je met zo min mogelijk ingewikkelde verbouwing zo’n superschattig plekje kunt creëren, waar gasten al jarenlang met veel plezier vakantie komen vieren.

Lijkt het je ook tof om een keer in zo’n mooie vintage caravan te slapen? En dan helemaal aan de pittoreske zuidkust van Bretagne? De Cosy Caravan is in de periode april – september te huur! Op de website www.lepetitpoissonvert.fr staat alle informatie die je nodig hebt. Kijk vooral ook naar de vakantiehuisjes, die het hele jaar te huren zijn. Happy camping!