Baronesse Beauty

Visgraat vloertje? Check. Mooie, neutrale kleuren? Check. Prachtige afgestemde accessoires? Dubbel check. Deze Tabbert Baronesse 630 heeft het allemaal en lijkt zo uit een woonmagazine te komen rollen. Want jeetje… wat is deze goed gelukt!

De eigenaresse van deze mooie caravan is Hiske. Hiske houdt met haar blog Woontrendz alle ins en outs rondom wooninspiratie en -ideeën bij – niet gek dus dat deze caravan er zo stylish bij staat! Ze verbouwde deze Tabbert tot een reispaleisje waar de meesten van ons alleen maar van durven dromen.

VAN KITSCH NAAR KLAPSTUK

Oude Tabbert caravans zijn wat mij betreft hele dankbare pimpprojectjes. Het zijn vaak bedompte, muffe, donkere modelletjes die bovendien ook nog eens heel erg kitscherig zijn ingericht; standaard zitten er meestal een open haardje, allerlei gouden details en ouderwetse kastdeurtjes met bruine ruitjes erin. Hoewel het lijkt alsof er bijna geen eer meer aan te behalen valt, maakt een kwast witte verf toch al een wereld van verschil.

Dat is dan ook het eerste waar Hiske mee begonnen is. Ze schroefde de kastdeurtjes (alle 32) los en zette ze in een flinke laag grondverf. In plaats van de gebruikelijke lak, bespoot ze de kastjes en wanden met een airless lakspuit. Dit dekt super goed en snel, en geeft een mooi strak resultaat.

HUISKAMER OP WIELEN

Toen de caravan eenmaal strak in de witte lak stond, werd het tijd om de oude vloer eruit te slopen. Daarvoor kwam een mooie PVC vloer voor in de plaats; de houten kleur en het visgraat patroon geeft, samen met het hexagon behang, een gezellige huiselijke sfeer.

Ook de badkamer en het keukentje werden grondig aangepakt. Een chemisch toilet zat er nog niet in en van de wastafel was niet veel over, dus hebben ze er naar eigen smaak wat nieuws in gezet (en jawel hoor, daar is ‘ie weer: de RUNDLIG schaal van IKEA als wasbak). Daarna was het tijd voor de aankleding, doorgaans het leukste onderdeel en natuurlijk helemaal in het straatje van Hiske. Ze koos voor een Ibiza stijl, maar wel met een vleugje kleur. Lekker luchtig en zomers en perfect bij de witte en houten elementen van de caravan.

OP NAAR DE PROVENCE

Tabberts zijn vooral ook heel erg groot – dit model is, zonder dissel, al zo’n 6,5 meter lang. Dat maakt dat je er alle kanten mee op kan; een (half) vrijstaand bed, nachtkastjes, een ruime rondzit en zelfs een mooi dressoir om extra spulletjes in kwijt te kunnen. Hoewel dat heel erg tof is, leent hij zich niet zo goed voor lange trektochten of verre reizen. Hiske koos daarom voor een vaste standplaats in de Provence. En daar staat deze beauty wat mij betreft helemaal goed!

Neem ook een kijkje op het blog van Hiske; daar staat de complete make-over op, inclusief foto’s van hoe de caravan er eerst uit zag.