Luxe Luxus

Vakantie moet voor Danielle vooral in een rustig oord plaatsvinden; niet te druk, niet te toeristisch, de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en (als Limburgse Bourgondiër niet onbelangrijk) lekker eten. Dat klinkt als kamperen! Een caravan à la Judidith en Caravanity leek haar wel wat, maar daar moest ze wel eerst haar man Guido voor overtuigen. Die vond het uiteindelijk prima, maar dan moest ze het klusje wel zelf klaren…

Om meteen maar misverstanden te voorkomen; Guido heeft uiteindelijk wel gewoon gezellig geholpen, hoor. Maar goed ook, want aan de Münsterland Luxus moest een hoop gebeuren. Daarmee komen we meteen aan bij tip 1 van Danielle (en ook die van ons overigens): altijd eerst een technische keuring doen. Want kort na de aanschaf bleek er bij de garage toch een waslijstje aan werkzaamheden uitgevoerd te moeten worden voordat de caravan veilig de weg op mocht. Maargoed, even slikken en weer doorgaan: tijd om (verder) te strippen en aan de slag te gaan!

CARAVAN OP ZIJN KOP

Met alle DIY tips van Caravanity op zak en een technisch onderlegde vriend aan hun zijde, waagden Danielle en Guido zich aan alle klusjes die je mogelijk kunt bedenken. Alles ging eruit; de vloer werd vervangen door een visgraat vinyl (Kwantum), het badkamertje werd aangepakt, op de (schuif)deuren kwam een mooi gouden behangetje (ook Kwantum) en nog een heleboel meer… bedenk een klusje, en ze hebben het waarschijnlijk gedaan.

IT’S ALL IN THE DETAILS

Qua afwerking is er ook veel gebeurd. De zitkussens zijn bekleed met een mooie outdoor stof, de gordijntjes zijn gemaakt van een verduisterende witte stof zodat er nog een beetje uitgeslapen kan worden door de familie. Dat doen ze trouwens op een op maat gemaakt matras met topper (Slaaploods.nl), voor extra comfort. Voor het keukenblokje maakten ze een opklapbaar blad om zo meer ruimte te creëren. Een slakom van Xenos (deze keer eens niet de RUNDLIG van IKEA) fungeert als wasbak in de badkamer, en er hangen gordijntjes voor de kast om alle toiletspullen uit het zicht te houden.

Zo zijn er nog tal van details waar Danielle en Guido aan gedacht (en geklust) hebben – te veel om op te noemen. Zes weken en heel veel zweetdruppels (het werd soms wel 30 graden in de caravan) heeft het ze gekost om de caravan af te krijgen. Nét op tijd, want een week later stond het eerste tripje al op de planning.

WIT, WIT EN NOG EENS WIT

Qua styling heeft Danielle voor wit (veel wit) en natuurlijke elementen zoals de houten vloer en rotan details gekozen. Dat zorgt voor veel rust en eenheid in de caravan, en geeft ook nog eens een ruimtelijk gevoel. De leuke accessoires zorgen voor subtiele kleurtjes in de caravan en komen ‘gewoon’ van winkels Hema, Ikea, H&M, Dille & Kamille en Jysk. Verder vond ze nog een aantal toffe items via local Skines en de webshop van Desenio.

Vakantieplannen zijn nog even in afwachting van alle maatregelen, maar tot die tijd kunnen Danielle en haar gezin i ieder geval genieten van deze mooie caravan die op hun oprit staat te shinen. Trots zijn ze zeker, en terecht: met nul kluservaring zoveel voor elkaar krijgen is ook hartstikke knap!