Charming Chateau

Voor Frederike, Chris en kids Juliette, Philine en Dante stond het opknappen van een caravan al een tijdje hoog op het wensenlijstje. Tijdens hun zoektocht kwamen ze een aantal toffe exemplaren tegen, maar bij deze Chateau Touring Elite 390 klopte alles. Na een uitvoerige inspectie door opa mocht ze mee naar huis, waar haar een grondige opknapbeurt stond te wachten.

Zo gauw de Chateau in september voor de deur stond, kon het klussen beginnen. In juni stond namelijk de eerste trip naar Italië op de planning. Wat er allemaal is aangepakt? Eigenlijk alles. Het enige originele aan de caravan is de klok – al hebben ze die (geheel in stijl) goud gespoten. Een intensieve opknapbeurt met groots resultaat dus!

EXTRA KASTRUIMTE

Waar te beginnen bij zo’n complete verbouwing? Niet het allerleukste klusje maar wel het belangrijkste: het nalopen van alle technische zaken in en om de caravan. Al het elektra werd gecheckt, de leidingen, stekkerdozen maar ook het dakraam werden vervangen. De kachel mocht eruit, want de zomers in Italië maken die redelijk overbodig.

Zo kwam er gelijk meer plaats voor de nieuwe kasten – die leveren niet alleen super veel opbergruimte op (inclusief handig plekje voor de Porta Potti), maar zorgen ook voor een gezellige sfeer in de caravan. Verder kwam er nog een heerlijk bed met lattenbodem en binnenveringsmatras – een hele verademing voor Frederike en Chris, die tot nu toe altijd op een luchtbed in een tent hebben geslapen.

SFEERVOL KAMPEREN

Naast de mooie kastdeurtjes valt ook gelijk het imposante bloemenbehang op. Het zitje voorin de caravan hebben ze qua indeling laten staan, zodat de kinderen een fijn plekje hebben om te knutselen. Wel bekleedden ze het met een tof marmeren plakfolie en spoten ze de zijkant goud. Samen met wat natuurlijke elementen en hier en daar wat rood is het een heel sfeervol resultaat geworden.

Ook aan de buitenkant werd gedacht – die kreeg om te beginnen een rood kleurtje, passend bij de binnenkant. Let vooral ook op de luifel – daar heeft Frederike een randje met franjes op gezet. Wanneer de Chateau op haar plek staat, komen ook alle gezellige buitenkussentjes, stoelen en lampjes naar buiten en ziet de buitenkant er net zo gezellig uit als binnen. Met de vrolijke tent voor de kinderen ernaast is de caravan een echte eyecatcher – aan nieuwsgierige binnenkijkers dan ook geen tekort op de camping!

BELLA ITALIA

Toen het eenmaal juni was, en tijd om te gaan, was de caravan nog niet helemaal klaar. De laatste finishing touches kreeg de caravan dan ook aan de Italiaanse kust. Daar staat ze, na 5 heerlijke weken zomervakantie, inmiddels weer in de stalling. Zo hebben Frederike en haar gezin altijd een heerlijk plekje om naar uit te wijken wanneer ze willen genieten van Bella Italia.