Groetjes uit Australië

Hoewel we van elke Hollandse Kip, Eriba en Wilk elke keer opnieuw weer blij worden, worden we van dit soort caravans in onze mailbox ook heel enthousiast. Dit is er zo eentje die ze alleen in verre oorden maken, zoals de USA, of in dit geval Australië. Tel daar nog eens bij op dat Samantha en man Herb hem op onwijs mooie wijze ‘geflipt’ hebben. Deze blogpost is één grote dagdroom.

Dit is een Viscount Royal caravan uit 1973, een echte Australische klassieker. Samantha vond hem na lang zoeken op Facebook Market – ook in Australië zijn caravans op dit moment heel erg in trek. Hij stond ergens in een verlaten schuurtje, was in geen jaren meer verplaatst, en van binnen helemaal gestript.  Samantha moest wel een hele grote roze bril opzetten om door alle meuk heen te kunnen kijken, maar gezien de oververhitte markt en de goede prijs ging ze toch overstag. 

DE VERBOUWING VAN JE LEVEN

Alles, maar dan ook echt alles moest vervangen worden. We noemen even op: de as, wielen, banden, vloeren, plafond, dakramen, muren, bedrading, keuken, bed, gootsteen, sanitair, trekhaak en neuswiel – het werd allemaal vervangen. Je kunt beter noemen wat er wél gebleven is: namelijk de kozijnen, buitenkant en het chassis. 

Het was dus ook echt een intense verbouwing, waar meer dan 800 manuren in op zijn gegaan. Niets is recht of strak in een vintage caravan, dus aan materialen uit reguliere bouwmarkten hadden ze meestal niets. Dat liep uit op veel maatwerk en priegelwerk. “Soms waren er even zo klaar mee, dat we hem van een klif wilden rijden”, zegt Samantha. “Of gewoon in de fik steken.” 

MET PENSIOEN IN JE REISPALEIS

Gelukkig hebben ze kosten wat kost doorgezet met hun verbouwing en een prachtig resultaat neergezet. De lay-out bleef grotendeels hetzelfde, al werd de treinzit vervangen door een king-size bed. De inrichting is prachtig bij elkaar gezocht, al kan dat bijna niet anders, want Samantha is interieur designer van beroep.

Of ze nog op vakantie gaan? “Onze leven is eigenlijk één grote vakantie”, zegt Samantha. “In april 2021 zijn we vervroegd met pensioen gegaan, hebben we alles achtergelaten en reizen we nu rond door Australië. Het is heerlijk – we nemen nu overal de rust voor en waarderen de kleine dingen in het leven. En hoewel de eerste nachten in de caravan een beetje tegenvielen (ik was vroeger nooit zo van het kamperen), ben ik blij dat we hebben doorgezet. We are having the time of our lives!”