Willem de Kip

Met haar mostergele DAF trekt Milou (28 jaar) Willem door heel het land. Hoewel ze veel geklust heeft aan deze Kip caravan, lijkt het alsof ‘ie zo uit 1963 is komen rollen. 

Kamperen is Milou met de paplepel ingegoten. Als kind ging ze met haar ouders elke zomer een maandje op de camping in Italië staan. Het kampeerleven en de vrijheid van reizen met een caravan spreekt haar nog steeds aan. Ook vanwege de reisbeperkingen van de afgelopen jaren wist ze: die caravan komt er.

GROENTJE

Toen kwam Willem dus op haar pad; het was liefde op eerste gezicht. De bodem bleek nog in orde (heel belangrijk), er waren geen vochtproblemen en geen lekkages. Alleen de buitenkant had wat aandacht nodig; dat greep Milou meteen aan als een kans om hem in een kekke kleur te schilderen. Niet iedereen was meteen voorstander van de gifgroene kleur die ze in haar hoofd had, maar voor de tegendraadse Milou des te meer reden om ervoor te gaan. En maar goed ook, want wat ziet het er tof uit!

AAN DE SLAG

Na het aanpakken van de buitenkant was de binnenkant aan de beurt. De caravan was nog in vrij goede staat dus ze vond het zonde om het mooie hout te schilderen. Op het tafeltje na is er dus niets geschilderd. 

Wel kwam er een nieuwe vloer. Die kon gewoon op de oude vloer; die was nog in zo’n goede staat dat ‘ie prima geschikt was als ondervloer. Er kwam daarnaast nog een kleine aanpassing in het keukentje zodat ze een ijskastje kon plaatsen. Een lieve vriendin maakte nog allerlei nieuwe kussenhoezen en gordijnen op maat, en klaar was Willem!

BACK TO THE 60’S

Nouja klaar… de finishing touch zit hem natuurlijk in de details. Bijzonder aan deze caravan is dat nagenoeg alle spullen die erin zitten uit hetzelfde tijdperk komen als de caravan zelf. De styling was daarom bijna net zo intensief als het klussen, want Milou reisde half Nederland af om allerlei vintage en retro kampeerspullen te verzamelen. Zelfs het gele tosti-ijzer klopt. Bij het shoppen van spulletjes had ze één regel: het mag alleen mee wanneer het praktische waarde heeft. Al maakte ze een enkele uitzondering voor de decoratieve kip. Je kunt er niet veel mee, maar ze hoort er wel bij.

TROUWEN MET WILLEM

Willem heeft al enkele uitstapjes in Nederland gehad. Reisjes naar het buitenland staan ook zeker op de planning. Tot die tijd hoeft de caravan zich niet te vervelen; de eerste trouwreportage is al geboekt. Kan ‘ie alvast in volle glorie shinen! 

Kun je geen genoeg krijgen van Willem? Check de Insta van Milou!