dethleffsbeduin7

Yellow Sub Beduin

Als kind heb ik samen met mijn ouders altijd in een Dethleffs Beduin gekampeerd. Het was dan ook een feest van herkenning toen Sarah uit Hamburg me de foto’s stuurde van haar mooie caravan. Mijn ouders hebben de Beduin nog steeds… ik betwijfel of ze hem ooit nog gaan pimpen, maar die van Sarah is in ieder geval supermooi geworden!

Sarah en haar gezin waren benieuwd of kamperen iets voor hen zou zijn. Om zichzelf niet met een technisch wrak op te schepen kozen ze voor deze degelijke Dethleffs Beduin uit 1998. Die was prima in orde, alleen het interieur was om te huilen. Aan Sarah de taak om hier wat moois van te maken – iets waar ze als interieurstylist haar hand niet voor omdraait.

dethleffsbeduin9

MOODBOARD

De plek waar je vakantie viert moet een plek zijn waar je je op je gemak voelt, vindt Sarah. Dat was in deze caravan niet het geval, want de smakeloze gordijnen, nephouten kastjes en groezelige bekleding deden haar gruwelen.

Sarah wist van te voren al heel goed hoe de caravan eruit moest komen te zien. Ze pakte de caravan aan alsof het een ruimte in een huis was. Er kwam een moodboard op Pinterest, maar ook een tastbaar exemplaar; een verzameling van stoffen, materialen en spulletjes die pasten bij de stijl die ze voor ogen had. Zo scoorde ze de leuke terrazzo-deurknopjes van H&M Home al voor ze überhaupt de caravan had gekocht; de geel-, wit-, en zandkleurige steentjes matchen perfect bij de zomerse stijl.

DEUTSCHE GRÜNDLICHKEIT MEETS DESIGN

Niet alleen de styling, maar ook de caravan zelf werd flink aangepakt. Alles wat gepimpt kon worden, werd gepimpt. Ook de buitenkant kreeg een grijs tintje – dat maakt het uiterlijk van de Beduin meteen een stuk minder ‘technisch’.

Niet alleen is Sarah zelf heel trots op het resultaat, ook anderen nemen graag een kijkje in de caravan. Vrienden en ‘anti-kampeerders’ zijn verrast over hoe hip en tof een caravan kan zijn. En zo zie je maar weer: een balans tussen Deutsche Gründlichkeit en design – het kan gewoon!

Meer projecten van Sarah bewonderen? Check haar Instagram, of koop haar boek ‘Caravan Make-Overs’ bij bol.com.

dethleffsbeduin11
dethleffsbeduin13
dethleffsbeduin12
dethleffsbeduin6
dethleffsbeduin7