Groen & Gezellig: Eriba Touring

Een herkenbaar verhaal: van buiten zien de vintage modelletjes van Eriba er uit om op te eten, van binnen iets minder. Donkerbruine tinten en een oud zeiltje met laminaat-print, dat nodigt niet echt uit. Gelukkig konden Marijke en haar gezin daar heel goed doorheen kijken en gingen aan de slag.

Doordat ze dat caravan in het najaar kochten, had Marijke alle tijd om hem op te knappen. Voordat ze eraan begon, heeft ze eerst een moodboard gemaakt op basis van de vele voorbeelden op Pinterest en Caravanity. De keuze voor vintage, mintgroen en wit was snel gemaakt. Het is gezellig, fris, en houdt tegelijkertijd de oorspronkelijke sfeer een beetje vast. Nu ze wisten hoe de caravan eruit moest komen te zien, konden ze gericht beginnen met klussen.

METAMORFOSE

De kastjes waren als eerst aan de beurt. Ze zaten strak in de lak, dus er moest eerst hard geschuurd worden om het hout te kunnen bewerken. Met een laag grondverf, tussendoor nog eens goed schuren en drie lagen lak is het uiteindelijk goed gekomen.

Vervolgens moest natuurlijk het muffe zeiltje eruit. Daarvoor kwamen deze toffe vinyltegels in de plaats, deze vond Marijke bij Funky Friday. Het voordeel van deze vinyltegels is dat ze (vanwege de vele hoekjes in deze caravan) makkelijker te leggen zijn. Daarnaast kun je ze bij beschadiging makkelijker vervangen dan een groot stuk zeil.

Zoals in de meeste oude caravans waren ook de gordijntjes oud en smoezelig. Een kledingmaker in de buurt naaide een leuk stofje van de Kwantum in combinatie met verduisterende gordijnstof precies op maat. Eigenlijk was Marijke ook van plan de zitkussens opnieuw te stofferen, maar die stonden uiteindelijk zo leuk bij de nieuwe look dat ze uiteindelijk heeft besloten om ze maar zo te laten. Met een paar leuke accessoires van onder andere Kwantum en Xenos zag de caravan er weer uit om door een ringetje te halen.

KEKKE WIELDOPPEN

Ook de buitenkant van de Eriba was bruin, en dat paste niet meer helemaal bij het frisse interieur. Dus ook daar ging een kwast overheen. Voor het type verf hebben ze zich laten adviseren door een professionele verfwinkel. Vervolgens hebben ze het bruine gedeelte van de caravan opgeschuurd, in de grondverf gezet en twee keer gelakt. De witte bovenkant hebben ze origineel gehouden. Leuk detail: via een online webshop vonden ze toffe wieldoppen, die maken het geheel helemaal af.

TE HUUR

De caravan is voor Marijke en haar gezin een laagdrempelige manier van op vakantie gaan. Je pakt je spulletjes in, haakt hem aan en je bent weg. Dat plezier gunt ze ook anderen, daarom verhuurt ze deze Eriba ook op Camptoo. Het leuke aan verhuren is, dat je verschillende mensen ontmoet op een leuk moment – aan het begin van hun vakantie. Huurders zijn ook altijd erg zuinig op de caravan en ze krijgen hem dan ook altijd weer helemaal schoon terug. Inmiddels heeft Marijke al een paar terugkerende huurders die helemaal fan zijn van ‘hun’ Eriba.

Zowel hun huurders als zijzelf krijgen altijd veel leuke reacties op de Eriba. Onderweg worden ze vaak gegroet door andere Eriba-caravaneigenaren. Ook op de camping vragen mensen regelmatig of ze even binnen mogen kijken, en zijn ze benieuwd hoe we de caravan hebben gepimpt. Maar het meest verbaasd zijn mensen vaak wel over hoe een heel gezin in zo’n kleine caravan past. Twee volwassenen en drie kinderen; het is knus, maar het past net!