Tiny House op wielen

Tja, niet echt wat jullie van ons gewend zijn… Maar het heeft wielen, en je kunt er in slapen. Dus wij tellen het goed hoor, deze fantastische tiny house caravan. Zeker als je bedenkt dat deze he-le-maal zelfgebouwd is!

Ann-Kristin uit Duitsland en Jaime uit Chili wonen samen met hun zoontje in Haarlem en kregen halverwege dit jaar het idee om zelf een caravan te bouwen. Volgens het tiny-house concept; door te kiezen voor recyclebare materialen is ‘ie ook nog eens volledig duurzaam. Gemaakt van licht polycarbonaat is de caravan niet alleen laag in gewicht, maar ook nog eens uniek in uitvoering.

Net op tijd

Voordat het stel aan de slag ging, hebben ze zich goed verdiept in wat er allemaal komt kijken bij het bouwen vane en tiny house en caravan. Op YouTube vonden ze veel handige videos, en ze haalden veel info uit het boek van de Tiny House Academy – Bouw Je Eigen Tiny House. Daarnaast bezochten ze ook de Tiny House Fair in Karlsruhe, en haalden ze de rest van hun inspiratie uiteraard van Pinterest en Instagram.

Eenmaal klaar om van start te gaan, huurden ze een werkplek bij Woodwerk in Haarlem. Daar hebben ze veel ervaring met houtbouw, en werden ze voorzien van allerlei tips en tricks. Hoewel ze het voornemen hadden het project binnen drie maanden af te ronden, duurde dat toch wat langer dan verwacht. Tien dagen voor hun vakantie hebben ze de belangrijkste zaken afgerond en ervoor gezorgd dat het interieur zover mogelijk af was. De keuken was nog niet af en er zaten overal nog lijmresten, maar ze hebben er wel al comfortabel in kunnen slapen.

Project baby

Hoe stoer is het dat je binnen 3,5 maand zelf een caravan ‘from scratch’ bouwt en hem dan ook nog van Nederland naar Spanje weet te trekken? Bekijk hadden ze uiteraard volop. Veel nieuwsgierige medekampeerders vroegen zich bijvoorbeeld af of het niet veel te licht wordt in de caravan, maar dat valt reuze mee omdat de panelen opaal (melkwit) zijn – dat verspreid tegelijkertijd ook mooi het licht binnen.

Deze caravan was niet het enige project vam Ann-Kristin en Jaime. Precies op het moment dat ze besloten te gaan bouwen, hielden ze ook een positieve zwangerschapstest in handen. Hun baby, die in februari geboren zal worden, valt met zijn of haar neus in de boter – die mag volgend jaar gezellig mee in deze mooie tiny house naar Spanje!

Meer weten over deze tiny house en eventuele toekomstige projecten? Volg @mobile.summer.house voor meer mooie plaatjes!