Zwarte Cross caravannetjes, die hebben we weleens voorbij zien komen. Maar een EHBO caravan? Dat is nieuw! Meet Tante To, een gepensioneerde ‘verpleegster’ die op haar oude dag nog altijd even mooi op de camping staat te shinen.

Fré(derique) groeide op met kamperen, door weer en wind. Peter niet, maar die was gelukkig wel in voor een avontuur. Voordat ze met een caravan op pad gingen, begonnen ze met een tent (baby, campingbedje, gedoe) en stapten later nog over naar een vouwwagen. Caravan pimpen is overigens niet nieuw voor ze: ze knapten samen met vrienden eerder al een kleine Kip op en een Burstner Flipper. ‘Flip’ kun je zelfs huren (zie @sjikkie_en_flip)!

AVENTO

Het nieuwste lid van de familie is deze Avento uit 1981, Tante To: ons nieuwe gezinslid. We hebben haar sinds oktober 2022. Een pensionado, want ze deed eerst dienst als EHBO-keetje. Dat is handig, want hierdoor heeft ze een extra brede deur.

Tante To werd geschilderd, voorzien van een vast bed, een loungebank (voorheen de behandelbank) en bed voor een van de meiden, met daarnaast een hocker die uit te klappen is voor een bedje voor de andere dochter. De Avento heeft een prachtig PVC visgraatvloer gekregen, al het gaswerk is eruit en de elektra is vervangen. Kijk ook even naar het mooie ingebouwde haardje; super gezellig en altijd warm, ook als het vriest!

LANGDRADIG

Het naaiwerk heeft Fré zelf gedaan. Kilometers draad zijn er door haar handen gegaan: voor de gordijnen, vitrage, vlaggenlijn, bekleding, en het stofferen van oude campingkrukjes. De stijl voor Tante To was trouwens al snel duidelijk. Het moest een mengeling worden van naturel, sjiek, ibiza, scandinavisch en retro. Fris maar gezellig. De kleur early dew, zacht oud groenig, sprak hen hierbij het meeste aan: naturel, warm maar toch fris. Ze gebruikten deze kleur zowel binnen als buiten.  

OP STAP MET TANTE TO

Het gezin gaat het hele jaar door bijna iedere maand wel een keer kamperen. Lekker zwemmen en suppen aan de Franse kust, maar ook Nederland is het zeker waar om te ontdekken. Waar ze ook naartoe gaan, Tante To gaat in ieder geval gezellig mee!

Iets gezien dat je mooi vindt? Dit is de shoppinglijst van Fré en Peter:

– Stoffen: Kwantum

– Ehbo doos: Kwantum

– Mandjes wit/gras: Action

– Bamboe wand/fotorek: Kwantum

– Sprei en schapenvachten; Action

– Kussentjes: H&M, Action, Kwantum en Shein

– Deurknopjes: Amazon

– Kerstboom: Wibra 

– (Hang)planten: Ikea, Jysk en Action

– Tijdschriftenrek: Gamma

– Haard: Gamma (merk Liv’n)

– Keukenblad: Underlayment (via Praxis)

– Placemats: Zeeman

– Rotan tafel: Xenos

– Vlinderstoelen: VTwonen

– Klapstoeltjes: Jysk

– Buitenkleed: Kwantum

– Lamp Storm: Caravanity (Lampenlicht.nl)

– Stormlampje zwart: Xenos

– Macramé groen ring: Wibra

– Houten decoknoop: Wibra

– Watertap: Action

– Kaarsen led: Hema

– Glazen: Zeeman

– Mokken: Kwantum 

– Lampslingers binnen bij ramen (batterij): Flying Tiger

– Lampjesslinger buiten (batterij): Amazon

– Spotjes keuken (batterij): Action