Spaanse Campert

Chantal en Billo zijn op zoek naar een mooi plekje in (Zuid-) Spanje waar ze in de toekomst kunnen gaan wonen. Alleen weten ze nog niet precies waar. Daarom staat er deze zomer een rondreis van vijf weken op de planning om alvast poolshoogte te nemen. Met het comfort van deze mooie camper binnen handbereik.

Motorisch was ‘ie nog in orde, van binnen had deze camper nog wel wat liefde nodig. Liefde die het gezin hem heeft gegeven in de vorm van behang, een laagje verf en wat nieuwe items. Met een paar mooie details werd de camper al snel helemaal ‘eigen’.

Helemaal zelf

Chantal kreeg lang geleden een van de Caravanity boekjes cadeau en kreeg toen het idee om zelf ooit een caravan te pimpen. Dat is uiteindelijk een camper geworden. Afgelopen winter begon ze samen met Billo eerst met het schilderwerk. Zoals op Caravanity wordt geadviseerd is ze te werk gegaan met een goede primer, zodat ze de camper helemaal wit kon schilderen.

De witte kleur diende als basis en werd al snel aangekleed met andere fleurige accenten. Niet te missen is bijvoorbeeld het bloemetjesbehang op een van de deuren. Dat geeft, samen met de gouden plaktegeltjes en deurknopjes, een beetje retro effect. Ook leuk, met zwarte en witte vlokken creëerde Chantal op de tafel een soort terrazzo effect. Onder het mom van ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’ kroop ze achter de naaimachine en naaide ze nieuwe kussenhoezen van teddystof en nieuwe gordijnen. De gordijnen bleken toch nog lastig, maar daar hebben we gelukkig moeders voor. Om het af te maken hebben ze nog een gezellig visgraat zeiltje gelegd.

Klaar om te gaan!

Toen de camper er van binnen helemaal gelikt uitzag, leek het Chantal ook wel tof om de buitenkant aan te pakken. Haar omgeving verklaarde haar voor gek, maar ze ging er toch voor – met de tips en voorbeelden op Caravanity durfde ze het wel aan. Het bleek best makkelijk en het resultaat mag er zijn.

Campert, die naam bleef erin nadat een medewerker van het postkantoor ‘m bij het omschrijven zo noemde, is nu he-le-maal klaar om op avontuur te gaan. Op naar het mooie Spanje!