Culinair in de Caravan #1: Pasta Soleil

Eten klaar maken op vakantie is niet mijn favoriete bezigheid. Ik vind het een gedoe om op twee pitjes te koken en het ontbreekt  aan inspiratie om er echt iets lekkers van te maken. Bovendien: Chicken Tonight en andere kant-en-klaar pakketjes dragen ook niet echt bij aan mijn vakantiegevoel. Daarom vanaf nu geregeld heerlijke easy maaltijden, waar je smaakpapillen erg blij van worden. Vandaag: Pasta Soleil by Culy.

Shoppinglijstje voor 2 volwassenen:

  • 200 g pasta
  • 100 g chorizo (ik heb de pikante genomen)
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 el platte peterselie of basilicum fijngehakt
  • 50 g gemalen pecorino (of parmezaan)
  • 1 bolletje mozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout

Ben je met twee kids op pad, dan zou ik van alles gewoon wat extra nemen. Als je te weinig blijkt te hebben, kun je immers altijd nog een ijsje halen. Andere tip: wat stokbrood met rode pesto erbij is erg lekker!

Zo draai je de Pasta Soleil in elkaar:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.

Ontdoe de chorizo van het vel en snij in plakjes van 3 mm dikte. Neem een ruime braadpan, doe hierin wat olijfolie. Bak er de chorizo in. Na vijf minuutjes mogen de tomaatjes erbij en laat ze op een zacht vuurtje meegaren.

Giet de pasta af en doe bij de chorizo, meng goed. Verdeel over de borden, strooi er wat van de peterselie over en pecorino. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pasta. Beetje zout en peper van de molen en ‘t is klaar.

Bron en Bron