Chocoladetaartje maken op de camping

Deze prachtige nazomer leent zich perfect voor fikkie stoken op de camping (of in de tuin). Fijn om je aan op te warmen tijdens de wat koudere avonden en perfect om je toetje op klaar te maken :-). Voor Radbag testte ik een ingenieuze toaster, die ik eigenlijk geen toaster mag noemen. Want ja, je kunt er heerlijke tosti’s mee klaar maken boven open vuur of je gasfornuisje, maar je kunt de Diablo ook als mini-oventje zien.

In de beschrijving las ik over een appeltaartje dat je kon maken met de Diablo en dat inspireerde mij om een chocoladetaartje te maken. Ik maakte snel een zanddeeg-beslagje, legde het in de ingevette Diablo, voegde wat chocola toe en begon met roosteren boven het open vuur.

IMG_2373

Ik zal eerlijk bekennen, de Diablo is niet fool-proof ;-).De eerste keer hield ik de toaster teveel in het vuur waardoor mijn chocoladetaartje pikzwart werd. De tweede keer heb ik de Diablo net naast de vlammen gehouden en dat werkte beter. Af en toe maakte ik de Diablo open om te kijken hoe het taartje vorderde en toen ‘ie bruin kleurde, heb ik het samen met zoonlief ‘opgevroten’. Super lekker. En wat een verrassing, zo op de camping! Al met al is de Diablo een leuke toevoeging aan je keuken-uitrusting. Je kunt los gaan met tosti’s en dus ook met mini-taartjes. Prima prijsje bovendien, voor 24,95 kan het experimenteren met deegwaren beginnen!

Tip: op de camping heb je natuurlijk geen zin om zelf deeg te maken. Haal kant-en-klaar koekjesdeeg dat bijna net zo lekker is!

IMG_2383IMG_2401