Uit Paulines Campingkeuken: de Kip-Mango Wrap

Ik heb zo’n flauw vermoeden dat jullie het blog van Pauline reeds en masse volgen. No wonder, want er staan heerlijke, eerlijke en verrassend eenvoudige recepten op. Zelfs Thomas kan de meeste maken, zónder mij te bellen ;-)! Pauline maakt de komende weken, elke week een recept voor op de camping, volgens hetzelfde principe als haar andere recepten: heerlijk, eerlijk en verrassend eenvoudig. Vandaag presenteert ze een overheerlijke Kip-Mango Wrap. Printen, in een mapje stoppen en in je caravan leggen, is het devies!

Mango Kip Wrap

‘En hebben jullie al gekampeerd? Ik heb mijn tuin inmiddels omgedoopt tot minicamping en ben met wat makkelijke recepten aan de slag gegaan. Ik begin deze koken op de camping serie met een koud recept, waar geen pan aan te pas komt. Ik maakte een kip-mango wrap met avocado en wortel en dat was een succes.

Ik kan me zo voorstellen dat je op een warme dag, ergens in Zuid Frankrijk, Spanje of Italië, geen zin hebt om in een hete pan te roeren. Een wrap biedt dan uitkomst, helemaal als het zo’n tropische versie is als deze. Op de lokale markt koop je een verse mango, een stukje gerookte kip en een rijpe avocado. In de plaatselijke hypermarché haal je nog wat sla, wortel en een bekertje crème fraiche en niet te vergeten de wraps. Als het goed is heb je kerrie van huis meegenomen en anders is er vast wel een campingbuuf van wie je dit mag lenen. Zo gaat dat toch altijd?, tenminste zo stel ik mij dat voor. Binnen een kwartier heb jij een lekker fris maaltje, dat bovendien zo licht is, dat er nog genoeg ruimte is voor een ijsje bij de plaatselijke ijsssalon. Het is tenlostte vakantie!

Ingrediënten voor 4 personen
4 wraps
2 gerookte kipfilets
1 mango
2 avocado’s
50 gr worteljulienne
1 zakje ijsbergsla
125 ml crème fraîche
1,5 tl kerriepoeder

Materialen
Snijplank
Mes

Zo maak je het
Verwijder de schil van de mango en de avocado en snij deze in blokjes.

Snij de gerookte kipfilet in plakjes.

Meng de kerriepoeder door de crème fraîche. Smeer de wrap hiermee in.

Beleg de wrap met een handje ijsbergsla en een handje worteljulienne.

Verdeel de stukjes mango en de avocado over de wrap.

Verdeel tenslotte de kip over wrap en rol hem op.

Serveer de kip-mango wrap meteen.

Bron: Uit Paulines Keuken