Op vakantie eet je veel pasta’s (want makkelijk) of je BBQ’t. Maar na een paar dagen, ben ik er wel klaar mee en wil ik toch echt iets anders. Laatst hebben we geprobeerd om pizza’s op de BBQ te maken en dat was een zeer geslaagd experiment.

Er zijn twee opties:

1. Je haalt een koelverse kant-en-klare pizza en legt deze op de BBQ. Doe de klep dicht, check regelmatig (!!!Let op, het gaat sneller dan je denkt!!!) en klaar is kees. Eventueel leg je de pizza op een aluminiumfolie of in zo’n alu-bak. Dan is het net een tikkie controleerbaarder, dan direct op de grill.

2. Je haalt of maakt een soepele pizza bodem en belegt deze met alles wat je lekker vindt. Een pizza bodem zelf maken is heel eenvoudig, maar geen trucje dat ik heel snel op de camping zou uithalen.Bij heel veel supermarkten (ook in het buitenland) kun je bij de koelvers-afdeling prima pizza deeg halen (beetje Danerole achtig).

Ingrediënten:

Met deze ingrediënten, maak je vier pizza’s:

  • 2 koelvers pizza deeg met het Danerole principe (draaien en het deeg valt eruit)
  • 2 paprika’s
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 vleestomaat
  • kastanje champignons
  • 2 kippenpootjes
  • salami
  • tonijn
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 pot tomatensaus
  • Verse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn, salie en peterselie)

Hoe verder:

  • Bedenk vooraf wat je op welke pizza wilt doen en leg de ingrediënten klaar
  • Vet het rooster van de BBQ in met olie
  • Leg de pizzabodem op het rooster en laat deze in rap tempo verkleuren aan beide kanten. Doe dit met de deksel dicht

  • Zodra de pizza een beetje verkleurd is, leg je snel alle ingrediënten op de bodem: begin uiteraard met de saus, dan de ingrediënten en tot slot de mozzarella en kruiden.
  • Doe de deksel weer dicht en draai de pizza om de paar minuten een kwart slag. Dit doe je om ervoor te zorgen dat de pizza overal lekker gaar is en hij niet verbrandt.
  • De pizza is klaar als de kaas licht gesmolten is

Bron