De caravan van Anniek: PimpelPaars

Zorgt de witte basis propaganda voor vertrutting en eenheidsworst? De pimpelpaarse caravan van Anniek biedt in elk geval mooi tegenwicht. Eerlijk is eerlijk, je moet ervan houden. Maar bovenal moet je het lef hebben om het te doen. Waar ik – en menigeen met mij – kwastangst heb, gingen Anniek en haar man met een kwast in de weer om drie lagen paarse verf op de muren te rollen. R.E.S.P.E.C.T.

Anniek mailde mij een tijdje geleden haar verhaal over hun keuze voor de Esterel uit de jaren ’70 en hun gypsy caravan.

Allereerst de keuze voor de Esterel, want -en de kenners weten het (voor mij was het ook nieuw fyi)- de Esterel is geen gewone caravan. Het is een vouwcaravan met harde wanden! Ik heb t even opgezocht op YouTube en hier zie je hoe gaaf dit ding is. Check ‘m hier. Erg handig als je een kleinere auto hebt en lekker wilt doorkarren op de snelweg.

Dan de keuze voor de gypsy style. Anniek houdt eigenlijk van een lichte en vrolijke vintage inrichting, maar haar man heeft daar een stokje voor gestoken. Hij houdt niet van zoet & sappig, dus er moest oplossing komen waar ze beiden happy van werden. Het werd de Gypsy Style. Kijk mee…

 

   

De kleine zithoek, voor en na. De wanden zijn bekleed met stukken behang uit behangboeken die Anniek spaart.

   

De ‘living’ voor en na. Met bedbank, kleurrijke kussens en gehaakt sprei.

   

      

En, wow, die deur! Anniek heeft ‘m bekleed met dezelfde behangstukken als binnen. Ontzettend gaaf, want zo pimp je je caravan stiekem toch een beetje van de buitenkant (als je deur openstaat dan).

Nu ben ik wel heel benieuwd: wat heeft jouw voorkeur? De befaamde witte basis of toch een kleurexplosie?