Kosa caravans

Grappig: van Koos de caravan gaan we naar Kosa caravans. In deze blogpost laten we niet een, niet twee, niet drie maar víér van hun mooie caravans zien. Leest u even mee.

Net als zoveel caravanliefhebbers waren Maarten en Trea van huis uit gewend om te kamperen. Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg… beide hebben ze al veel van Europa mogen zien. Dat gunden ze hun dochters van 7, 5 en 4 ook – er moest dus een caravan komen. En dan niet zo’n saaie bruine hut, maar eentje die ze zelf een mooie make-over hadden gegeven. Inmiddels kamperen ze met zijn vijven in een zo klein mogelijke caravan – gewoon een kwestie van praktisch inrichten en zoveel mogelijk gebruik maken van de faciliteiten op de camping en de buitenlucht.

EEN NIEUW BEGIN

Na hun eigen caravan gepimpt te hebben, smaakte dat naar meer. Maarten runde een cateringbedrijf, Trea een aantal horecazaken. Met de coronacrisis kwamen hun drukke levens in 2020 tijdelijk even stil te liggen. Een goed moment om even ‘aan te klooien’ met een proefkonijn. Maarten knapte al slopend, timmerend en vervend hun tweede caravan op en ook die lukte aardig goed. Ze huurden een loods voor volgende projecten, en bedrijf Kosa caravans werd geboren.

CARAVAN IN DE FIK

Inmiddels hebben ze al zo’n twaalf caravans opgeknapt. Deze verkopen ze vervolgens weer door. Meestal valt de keuze op een jaren ’80 caravan, maar soms knappen ze ook een caravan op in opdracht van een mede-kampeerder. Het blijft dan overigens niet bij een likje verf; er worden hele (stapel)bedden gemaakt, keukens gesloopt, badkamers aangepast, vloeren gelegd en opnieuw gestoffeerd.

Zo’n make-over kost dan ook snel een maand tijd. En dan maar hopen dat je niet teveel tegenslagen krijgt. Rotte onderdelen, ramen die eruit vallen of zelfs een caravan die in brand vloog toen er een vonkje bij blootgelegd isolatiemateriaal kwam. Gelukkig komt altijd alles weer goed, en hebben ze inmiddels al heel wat kluservaring op kunnen doen.

FRANS CHATEAU

Elke Kosa caravan trekt een hoop aandacht. Dat komt natuurlijk doordat Maarten en Trea ook de buitenkant wat liefde en aandacht geven. De komende tijd zijn ze druk met een leuke aanvraag uit Frankrijk, daar woont de zus van Trea. Daar gaan ze een caravan op maat maken, waar de zus in kan verblijven als haar eigen chateau verhuurd wordt (zou wel humor zijn als ze een Chateau voor haar pimpen). Bonus: heerlijk kamperen tussen de fruit- en olijfbomen.

Nog een leuke tip van Trea: neem voor kids poefjes mee in plaats van stoelen! Ze zijn licht, en nemen minder ruimte in beslag want je schuift ze overal onder. En ze zien er natuurlijk een stuk mooier uit dan een standaard campingstoel.

Hou de Instagram van Kosa goed in de gaten, want ze barsten van de toffe kampeerideeën. Zelf kopen of laten opknappen? Check hun website voor het huidige aanbod.