Plak Hein Eek in je badkamer

Afgelopen weekend (pasen) hebben we dan eindelijk de caravan naar ons stekje in Zeeland gebracht. We waren van plan om een dag of vier/vijf te blijven, maar het werden (met heel veel moeite) slechts twee nachten. Het-was-zo-koud! Maar goed, het was wel een uitgelezen kans om met de badkamer aan de slag te gaan. De Plakfoliewebshop had mij een paar leuke rollen toegestuurd en serieus: in de tijd dat Thomas met de kids van de speeltuin terug kwam, was het klaar!

Wil je ook aan de slag met plakfolie. Dan is dit een perfecte tijd: de Plakfoliewebshop geeft je namelijk 10% korting op je aankopen tot en met 31-12-2013. De kortingscode is: plakfoliewebshop.

Plakfolie voor 2  Plakfolie voor

Zo zag de badkamer eruit.

Hierbij een how-to video om te laten zien hoe we het aanpakten…

En een uitgeschreven versie met nog meer tips.

Stap 1. Oppervlaktes goed schoonmaken

1. Plakfolie_oppervlakte schoonmaken

Haal alle oneffenheden weg, verwijder kleine schroefjes en andere ‘obstakels’ zoveel mogelijk. Verwijder ook kapstokhaakjes. Deze hang je naderhand gewoon weer terug.

2. Knip het folie op maat

Zorg er wel voor dat je wat extra ‘vlees’ hebt. Knip dus niet te krap.

3. Aanbrengen van het folie

4. Plakfolie recht hangen  Plakfolie1

Ja… dat is een precies werkje en niet altijd even makkelijk, zoals je ziet op de tweede foto! Maak een stukje van het schutpapier los en plak de folie helemaal recht op. Vooral bij een recht patroon (zoals die van mij), is dat belangrijk. Ik merkte dat dit begin echt cruciaal is voor het slagen van je muurtje. Ik heb het dan ook wel een paar keer weer los getrokken (dat is geen probleem!!!) en ben weer opnieuw begonnen.

Plakfolie met boek

Daarna kun je met een doek (volgens de beschrijving) het folie glad strijken. Ik merkte echter dat ik wat meer druk fijner vind werken om de bubbeltjes weg te werken. Thuis heb ik voor het maken van taarten een ‘glad-strijk-ding met handvat’. Deze zou perfect zijn om de plakfolie glad te strijken, maar heb ik uiteraard niet bij me. Een boek werkt daarentegen ook prima!

Een ander probleem dat ik tegenkwam is dat het plakfolie soms een beetje rimpelde en doordat ik erover heen ging met het boek (wat groter en zwaarder dan een doekje), kleefde de folie aan elkaar. Dit is natuurlijk helemaal niet mooi, maar zag ik te laat doordat ik er al een paar keer over heen ben gegaan met het boek. Groot voordeel van mijn dessin is dat het sloophout is met een nerf. Het rimpeltje (maar ook bubbeltje dat her en der nog zit), zie je hierdoor niet. Het is niet zoals het hoort, maar ik kan prima mee leven.

4. Afwerken

5. KLeine pielekes  3. PLakfolie schoonsnijden

Er zijn obstakels waar je niet omheen kunt. Plinten of bijvoorbeeld haakjes waarmee de spiegel vastzit (ik durfde het er niet af te halen, uit angst dat alles naar beneden zou storten). Pak een scherp mes en snij heel voorzichtig om het obstakel heen. Hetzelfde geldt voor het afwerken van de randen. Het afwerken met een mesje gaat hartstikke makkelijk en is geen probleem. Ook niet als je twee linker handen hebt, dus laat je niet ontmoedigen!

5. Genieten van het resultaat

 Badkamer na 3_blauw bakje Badkamer na 9

Zie hierboven nog even: terwijl ik foto’s aan het maken was van het eindresultaat, viel mij op de foto pas op dat er iets niet klopte. De blauwe bakjes! Die heb ik dus nog even snel meegepakt. Of ingepakt, kun je beter zeggen.

Plakfolie voor 2  Badkamer na 9

En de officiële voor-na foto. Een completere foto is helaas niet te maken in zo’n klein hokje…

Ik ben benieuwd waar jij mee aan de slag zou willen met plakfolie of hoe jij je badkamer aan hebt gepakt!