Ozzie dreams

Oh boy, als ik de blog van Kate bekijk, dan krijg ik zo’n heimwee en intens verlangen naar Australië (Ozzie).

Thomas en ik bezochten Australië twee keer. De eerste keer (2000) was een sabbatical van zes maanden, want ja… we hadden immers al een jaar (Thomas drie jaar) gewerkt en we waren er écht aan toe. We reisden met een Toyota Tarago uit 1980 de Oostkust, de Outback, de Westkust en Zuidkust af. Maar voor we aan het avontuur begonnen kreeg de minivan, die wij als camper gebruikten, al een mini makeover. We legden er fleurige dekens in en ik naaide de acht gordijntjes met de hand. We noemden haar Rocky…

De tweede keer (2005) was ons bezoek een onderdeel van een reis door Oceanië. Eerst deden we twee maanden Nieuw Zeeland aan, in een ranzige station wagon en we topten af met een maandje Australië. Ohhhhhh… wat een tijd was dat!

Dus ja, wij hebben wat met Australië. En we gaan terug. Ik hoop over twee jaar, als de oudste groep 3 heeft gedaan en we toestemming krijgen van de leerplichtambtenaar. En dan drie maanden met een camper of stoere 4×4 met tent op het dak. In de tussentijd droom ik weg bij de foto’s en verhalen van Kate. Daar hou ik het voor nu nog wel even mee vol.

Kate reisde in 2011 met haar hele gezin van zuid naar noord (via de outback) in een caravan. En ja, de caravan is groot. Zoals alles groot is in Australië.

DSC_0823

Kate is erg creatief en toverde de caravan om tot een zeer huiselijk tafereel. Check hun hele blog voor de vele creatieve uitspattingen!

DSC_0077  DSC_0075

Gaaf stapelbed voor de kids en handige diner

DSC_0056  DSC_0052

Een uitklapbed voor pa en ma. Overdag is het een fijne zithoek.

qqq sss xxx zzz www DSC_1197

DSC_0727

Bron