DIY lichtslinger

Lampionnen, kaarsen… ik krijg geen genoeg van deze instant sfeermakers. En wat is er leuker dan je eigen lichtslinger te maken?

lichtslinger maken 4

Maar hoe maak je nou die leuke doosjes om die lampjes? Zie hier de werkbeschrijving. Het vouw-werk valt alles mee. Ik ben van nature geen vouwkampioen, maar ik kreeg het ook in één keer voor elkaar.

lichtslinger maken 3  Lichtslinger maken1

Nodig:

* lichtslinger / partylights

* per lampje 1 velletje vouwpapier/origamipapier/krant/landkaarten, wat voor leuk (niet te zwaar) papier dan ook. Het formaat dat ik gebruikte is 15×15. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan origami papier omdat er een subtiele glans over het papier zit en het wit van de binnenkant is. Hierdoor schijnen de lampjes wat beter door het papier heen.

orgami waterballon vouwen 1 origami waterballon vouwen 2 origami waterballon vouwen 3 Origami waterballon vouwen4Origami waterballon vouwen5 IMG_4835 origami waterballon vouwen 7 origami waterballon vouwen 8origami waterballon vouwen6 origami waterballon vouwen 9 origami waterballon vouwen 10 origami waterballon vouwen 11origami waterballon vouwen 12 origami waterballon bvouwen 13 origami waterballon vouwen 14 origami waterballon vouwen 15

Let op: vouw de flapjes hierboven (waar mijn vinger op ligt) omhoog. Daarna vouw je het flapje weer terug naar de verticale lijn van het blad. Hierdoor wordt het flapje klein genoeg om in het ‘zakje’ te stoppen, dat eronder ligt. Herhaal dit vier keer (boven- en onderkant, aan de linker- en rechterkant).

origami waterballon vouwen 17 origami waterballon vouwen 18 origami waterballon vouwen 19 origami waterballon vouwen 21

Nu the fun part: aan een kant zie je een klein gaatje ontstaan. Blaas hierdoor en er ontstaat een klein kubusje. In ditzelfde gaatje stop je voorzichtig de lampjes.

origami waterballon vouwen 24 origimi waterballon vouwen 25 origami waterballon vouwen 26  origami waterballon vouwen 28

Ook leuk: gebruik oude landkaarten om de doosjes mee te maken!

origami waterballon vouwen 29