De Rijdende Riad

Als je veel op Caravanity komt, dan ken je Linda misschien wel van de eerdere posts die ze voor Caravanity schreef. Linda kun je verder kennen van de über stylish campingwinkel urbans and indians. Ze weet dus wel het nodige van kamperen in stijl! Vandaag dan ook een zeer bijzonder kijkje in de rijdende riad van Linda. Tijdens de Extreme Caravan Makeover, mocht ik er een nachtje logeren en buiten het feit dat de caravan prachtig is, is de locatie ook nog eens betoverend!

‘Wij zijn verstokte Bakkum fans! Al vijftien jaar verblijven we met veel plezier aan de rand van de mooie Kennemer Duinen. Eerst in een tenthuisje, maar toen dat van ellende in elkaar stortte, viel steeds vaker de term ‘stacaravan’. En ja, toen we dit exemplaar zagen, waren we snel om. Type lompe bak met een afzichtelijke inboedel, maar wij zagen vooral de mogelijkheden. Binnen was alles bruin met gouden krullen en het dak was lek, maar de ruimte was enorm. In een dag hebben hem helemaal leeggeveegd. Om vervolgens te ontdekken dat de vloer rot was, net als de erker. Er zat niets anders op dan slopen. Vloer er uit, voorgevel er uit en – toen we toch bezig waren – ook de badkamer, want op Camping Bakkum heeft niemand water- of rioolaansluiting. Wat overbleef was een bruin geraamte waar je aan alle kanten dwars doorheen keek. Dramatisch zag het er uit. Maar met hulp van een handige vriend en vader, hebben we alles weer opgebouwd. Een daarna alles wit geschilderd en nog een keer wit geschilderd. Nou ja, bijna alles want ik ben dol op teakfineer. Lekker Mad Men!

Ik had niet echt een vastomlijnd plan voor de inrichting, maar toen ik een perzisch tapijtje kocht bij de kringloopwinkel, werd het bij toeval een beetje oriëntaals. Ik heb er wat mooi Marokkaans aardewerk en ander handwerk bijgezocht om het strakke een beetje af te blussen en ben heel blij met het resultaat. Hoe zal ik de stijl noemen? Ethnic meets sober chic meets sixties, aangevuld met mooie vondsten uit de natuur ofzo? Dat klinkt echt als een rampzalig allegaartje, hahaha. Zeg maar gewoon de rijdende riad.

stacaravan wit  bankje in stacaravan

stacaravan wit strak  IMG_6239

stacaravan bakkum strakke stacaravan strandjutten

 

witte keuken stacaravan

 

hippe stacaravan slaapkamer stacaravan 2

stacaravan wit strak 2 slaapkamer stacaravan

We komen heel graag in onze hide out! Lekker in de hangmat, boekjes lezen, met de kinderen op jacht naar Schotse Hooglanders in de duinen, schieten met pijl en boog, bomen klimmen, lekker koken… heerlijk!

hangmat bakkum strand bakkum IMG_2905

duinen bakkum 2 duinen bakkum

 

Nieuwe plannen zijn er altijd; sinds een paar weken hebben we een gloedjenieuwe veranda waardoor je niet meer in de split de caravan in en uit hoeft. En ik ga binnenkort lekker een wandje te behangen met een mooi zeegroen dessin van Ferm Living. En daarna snel weer die hangmat in!”

stacaravan urbans indians linda stacaravan urbans indians linda 2