Kleurrijk Paradijs

Mariska van Riel (my_colored_life op Instagram) wilde graag een eigen vakantieplekje in het bos en kocht in 2009 haar eerste stacaravan. Een paar jaar geleden wilde ze toch graag een slag groter en kocht deze caravan met drie slaapkamers. Ik volgde Mariska al wat langer op Instagram en zag elke keer de mooiste foto’s voorbij komen. Nu stacaravans ook welkom zijn op Caravanity, deel ik heel graag haar huisje met jullie.
Mariska vertelt: ‘Onze eerste caravan stond op deze mooie plek midden in de bossen van Arnhem, en na twee jaar vonden we het er zo fijn dat we besloten om een grotere te kopen. We kunnen er het hele jaar door gebruik van maken, mede doordat de caravan voorzien is van centrale verwarming in alle kamertjes. Zoals je kunt zien op de ‘VOOR’ foto’s was het een erg oubollige caravan met beige vloerbedekking en bruin beige bekleding. In de slaapkamers en in het zitgedeelte hebben we antraciet grijze tapijttegels gelegd (voornamelijk omdat het lekker warm is) en de gang en keuken zijn voorzien van wit laminaat. In de wc en badkamer hebben we voor een grijze mozaiek vinyl gekozen.
woonkamer VOOR eethoek VOOR
De muren in de gang en het eetgedeelte hebben we licht aqua geverfd met latex. Alle andere kamers hebben frisse witte muurtjes gekregen. In de grote slaapkamer hebben we ook de houten kastjes wit gelakt, maar ik heb nog niet de ‘durf/zin’ om ook de keuken, woonkamer, eethoek en alle deuren mee te nemen. Het is zo’n grote klus!
Voor de zit en eethoek heeft mijn schoonmoeder nieuwe hoezen voor de banken gemaakt van zwarte gebloemde stof van Ikea. De witte muur in de woonkamer heb ik beplakt met zwarte stippen stickertjes. De binnenkanten van de houten kastjes heb ik beplakt met plakplastic van Flying Tiger.
Ik had niet echt een kleuridee qua inrichting maar ik doe alles op mn gevoel. Ik hou van kleur en dat is waarschijnlijk wel te zien 😉 het is eigenlijk een verlengstuk van ons ‘echte’ huis, alleen kan ik hier nog meer m’n ei kwijt.
1 woonkamer NA
2 detail woonkamer NA  3 detail woonkamer  links NA  8 keuken NA
 4 eethoek NA 5 detail eethoek NA
6 kastje eethoek NA  7 detail gang NA
toilet VOOR  11 toilet NA
Aan de buitenkant van de caravan heeft mijn vriend een grote veranda aangebouwd zodat we ook met wat slechter weer buiten kunnen zitten. Hier ontbijten we vaak. De muur van de veranda is opgeleukt met allerlei kringloop en rommelmarkt vondsten. Boven de eettafel hangt een grote tak die mijn zoontje in het bos vond, aan de tak heb ik kleine lantaarntjes gehangen.
Omdat ik vind dat elke dag een feestje moet zijn; hangen er door heel de caravan slingertjes, gewoon omdat ik er blij van word 😉
12 vooraanzicht NA 13 zij aanzicht NA
14 vlonder NA 15 detail vlonder